Samsung aikoo myydä 60 miljoonaa älypuhelinta vuonna 2011

Korealaisen Samsungin tavoitteena on myydä älypuhelimia tämän vuoden aikana kolme kertaa enemmän kuin vuonna 2010. Käytännössä tämä tarkoittaa yli 60 miljoonaa älypuhelinta, jolla yhtiö haluaa lujittaa asemaansa kärkipään valmistajana kehittyneemmissä matkapuhelimissa.

Viime vuosi oli Samsungille menestyksekäs. Yhtiö onnistui nostamaan asemiaan älypuhelinmarkkinoilla Galaxy S -sarjan puhelimilla, joita myytiin vuonna 2010 vajaassa seitsemässä kuukaudessa 10 miljoonaa kappaletta. Puhelimen suosio nosti Samsungin kertaheitolla merkittävimmäksi Android-valmistajaksi.

Korealaisvalmistaja pyrkii tavoitteeseensa parantamalla asemiaan erityisesti kehittyvillä markkinoilla kuten Etelä-Aasiassa, Kiinassa sekä Keski- ja Etelä-Amerikassa. Merkittävässä asemassa tulee olemaan Galaxy S:n seuraaja. Puhelin esitellään helmikuussa Mobile World Congress -messuilla. Se tarjoaa muun muassa tuplaydinsuorittimen, entistäkin paremman näytön ja perustuu Android 2.3 -versioon, kertoi Shin Jong-kyun (the head of Samsung’s mobile business division) The Korean Timesille.

Toinen keskeinen painopiste vuonna 2011 ovat suurella kosketusnäytöllä varustetut tabletit. Yhtiö aikoo esitellä uusia malleja Galaxy Tabin rinnalle, jota se on myynyt markkinoilla jo yli 1,5 miljoonaa kappaletta. Korealaisvalmistajan tabletti on ollut yksi harvoista laitteista, joka on kyennyt edes jotenkin antamaan vastusta myyntiluvuissa Applen iPadille.

Lähteet: BGR & The Korean Times

6 kommenttia

 1. Samsungilla on selkeästi hyvin kunnianhimoisia tavoitteita. Jos suunnitelmat myös toteutuvat, niin se tietää monille valmistajille hyvin tiukkoja aikoja. Tavoite on kuitenkin todella kova, sillä Applella on hyvin uskollinen käyttäjäkunta ja HTC ja Motorola ovat tuoneet markkinoille aika kovia kilpailijoita.

  Sen sijaan Nokian tilanne vaikuttaa hyvin huolestuttavalta. Nokian on pakko julkaista helmikuun alussa MWC:ssä jotain uutta ja ennenkaikkea jotain mullistavaa. Pelkät pikkuparannukset Symbianiin eivät enää riitä.

 2. Pyh. Tällaiset tavoitteet on pelkkää markkinointihöpinää.

  1. Samsung on pörssiyritys, joten se ei voi suoltaa ulos ihan mitä hyvänsä. Pörssiyritys ei saa harhaanjohtaa sijoittajia, joten tavoitteiden on oltava ainakin jossain määrin realistisia varsinkin näin lyhyellä tähtäimellä.

   Tavoite on kyllä ihan realistinen, vaikka onkin todella kova. Pelkästään Samsung Galaxy S:ää myydään yli 10 miljoonan kappaleen vuosivauhtia.

   1. Samsung on muutama vuosi sitten väittänyt ja tulos oli mikä? Pelkkää sanahelinää. Jenkitkin hehkuttanut Motorolan kännykästä, tulos mikä? Sanahelinää.

 3. sampan tavoite voi olla hyvinkin realistinen.

  kävin tänään päivällä kolmessa puhelinmyymälässä (isoja ketjuja). jokaisessa myymälässä myyjä totesi, että tänä päivänä he eivät suosittele älypuhelimen ostajalle nokiaa, koska se on niin paljon muita jäljessä… kuulosti tosi hurjalta!

  no… jos nokia on menettänyt uskottavuutensa laitekauppiaiden silmissä suomessakin, siitä ei voi seurata kovin hyvää nokialle. ei kotimaisuus kanna loputtomiin.

  t. osakkeenomistaja

  1. Jos alkaisi esittelemään niin sanoisin kyllä samantiän, että pistäs nyt pois se nokia 🙂

Kommentointi on suljettu!