MobiiliBlogin videolla: Galaxy Tabin verkkoselain

Galaxy Tab -videosarjamme on edennyt verkkoselainta käsittelevään jaksoon. Mediatoistotoimintojen ohessa se kuuluu laitteen mielenkiintoisimpien ominaisuuksien joukkoon. Kompakti koko takaa sen, että Tabin nappaa käteen todennäköisesti kannettavaa mieluummin, jos tarkoituksena on verkon selaaminen ilman vaativampia operaatioita.

Monien muiden sovelluksien tavoin myös verkkoselain on saanut tuntea Samsungin kosketuksen. Käyttöliittymää on muokattu laitteen suurelle näytölle sopivammaksi, joka tekee sen käyttämisestä yksinkertaisempaa ja nopeampaa. Tarjolla on myös Flash 10.1 -tuki, kuten useimmissa muissakin Android 2.2:een pohjautuvissa laitteissa.

9 kommenttia

 1. Oho enpäs tiennyt, että toi galaxy tab on noin hidas ja kankea jopa ilman flashia. Olen ajatellut, että flash on ainoa syy, mutta ei näköjään.

  Huimasti on jäljessä iPadin selainkäytettävyyttä ja sulavuutta, joka nyt tosin onkin täydellinen.

  Eihän toi youtubeakaan pyörittänyt edes kunnolla.

  Olin kyllä kuvitellut tämän huomattavasti paremmaksi, mekoisen kankea esitys.

  Eikös tällaisen tabin ykköshomma ole juurikin nettiselailu joten sen uskoisi olevan kunnossa!

  Eilen tuli muuten maikkarilta uusi teknarit sarja ja siinä alussa oli heti tableteista juttua, kyllä se ipad vaan toimi niin upeasti siinä aina kun kuvaan pääsi, tuli ihan tablet kuume 🙂

  Tässä vielä samanhenkinen video mikä tämä mobiiliblogin niin iPadista http://www.youtube.com/watch?v=gyC87JYP1ro&feature=player_detailpage#t=55s Kun katsoo videon ei ole vaikea ymmärtää miksi juuri iPad on se joka myy, vaikka toisilla olisi kuinka enemmän ominaisuuksia.

 2. Kävin tänään erään operaattorin liikepaikassa, ja kylläpä vaan melkein kaikki näpelöimäni laitteet olivat laadultaa lähinnä ”potaskaa”. Hinnatkin olivat kamalia, kun hintalapuissa vilahteli n 30 e/kk jostakin laaduttomasta laitteesta.

  Paranoo vuan uattaa kunnes hinnat laskevat ja laatu nousee.

 3. En tajua miten Google on saanut huijattua niin monet (minut mukaan lukien) innostumaan Androidista. Kyllähän se aikamoista sontaa on, joltain osin tietenkin edellä. Ottaisin kyllä N8 mielummin kun uusimman Android virityksen.

 4. Teemu olisi voinut vielä mainita että Galaxy Tabille on olemassa paljon toimivampiakin selaimia.. Marketista löytyy! 🙂

 5. Joo, vakioselain on ihan karmean hidas. Opera mobile sisään, niin nopeus alkaa olla ipadin luokkaa. Ipadin nopeus on hyvää, mutta matalan resoluution takia rakeiset fontit hieman häiritsevät ainakin itseäni.

 6. Joo, taitaa esim. Skyfire pestä Androidin vakioselaimen tablet-käytössäkin melkoisen reippaasti. Ja Youtube-videot pyörivät paljon jouheammin omalla softallaan, ei selaimessa.

 7. Ja pitää edelleen muistaa, että android 2.2 on tarkotettu täysin kännykkään.
  Mitä itse tuossa iPadia olen räplännyt ja tuota Tabia kävin kokeilemassa niin käteen tuo paremmin passaa ja ei tunnu niin painavalta, kun iPad. Olis Tab kyllä oma valinta jos ei olis turhan hintava ja kännykän käyttiksellä =)

  1. Juuri näin, 3.0 on sitten se Android, jonka kanssa itse edes vasta harkitsisin tablettia, kun saadaan tuki WVGA:ta isommille resoillekin. Tosin se on jo 2.3ssa mukana, mutta tuo 3.0 vasta kunnolla optimoitu näille laitteille muutenkin.

 8. Jos joku nyt kuitenkin hommaa Sampan TAB:in, on hyvä avata Marketti ja hakea valinnaisset päivitykset. Esimerkiksi Suomessa myytävälle TAB:ille on Flash-päivitys, joka jouduttaa selaimen flash-sisällön toimimista.

  Ihan iPadin tasolle ei kuitenkaan päästä, mutta toisaalta TAB on mielestäni tuotettavuudeltaan paljon parempi vaihtoehtoi, lähinnä koska siihen saa Swypen.

  Mielestäni liian harvoin puhutaan siitä, että onko käyttäjän tarkoitus passiivisesti selailla sivuja, vai olla interaktiivinen sisällön kanssa. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään, jonka on pakko pystyä aktiivisesti selailemaan keskustelulautoja ja kirjoittaa pitkän linjan kautta, ilman että teknologia hankaa liiallisesti vastaan. Tähän tarkoitukseen olen kokenut Androidin näistä kahdesta vaihtoehdoista paremmaksi.

Kommentointi on suljettu!