Googlen toimitusjohtaja vaihtuu

Vasemmalta oikealle: Schmidt, Page ja Brin.

Hakukonejättiläinen Google vaihtaa toimitusjohtajaa. Vuonna 2001 tehtävään astunut Eric Schmidt väistyy johtajan pallilta 4. huhtikuuta, josta eteenpäin Googlen hallinnasta vastaa Larry Page. Schmidt tulee kuitenkin jatkamaan keskeisessä roolissa (Executive Chairman) Googlen toiminnassa keskittyen muun muassa erilaisiin yhteistyökuvioihin sekä toimien uuden pääjohtajan neuvonantajana.

Kolmas tärkeä henkilö johtoportaassa tulee olemaan Sergey Brin, joka kantaa jatkossa titteliä Co-Founder. Brin tulee keskittämään voimavaransa eritoten uusien projektien hallintaan.

Olemme keskustelleet pitkään kuinka voisimme yksinkertaistaa hallintoamme nopeuttaen päätösten tekoa. Selkeyttämällä henkilöiden roolit luomme selkeät vastuualueet yhtiön johtoportaaseen. Mielestäni Larry on valmis johtamaan yhtiötä ja olen innostunut työskentelemään hänen ja Sergein kanssa vielä pitkään”, kommentoi Eric Schmidt.

Lähde: Google Blog

4 kommenttia

 1. Pakko ihailla Yhdysvaltalaisten pomojen tyyliä esiintyä julkisuudessa. Varsinkin Nokian entisistä pomoista tuskin pahemmin löytyy noin ”vapaita” kuvia, siis iloiset ilmeet, rennot asennot, Prius…

  Siihen olen myös kiinnittänyt huomiota, että Googlen pääjohtaja Schmidt esiintyy enemmän julkisuudessa kuin vaikkapa Nokian pomo. Nokian pomoa ei juuri muulloin näe kuin Nokia Worldissa ja Mobile World Congressissa.

  1. Kyllähän esimerkiksi Anssi Vanjoesta tehtiin Suomalaisessa mediassa varsinainen huoleton rattopoika esim. moottoripyöräharrastuksensa kautta.

   Internetiä vaivaa se, että kaikki uutiset tulevat jenkkilästä, ja vain jenkkilän uutiset kiinnostaa. Siitä syntyy ilmiö, että nämä uutiset ovat ainoita mitä on olemassa. Tämä johtuu siitä että jenkeissä pauhaa blogi- ja pressikoneet kaikista lujimmin. Nokia ei ole tällä hetkellä erityisessä suosiossa Amerikassa, joten miksipä Nokian johtajien tulisikaan hankkiutua tällaisiin pressikuviin?

   Miksi johtajien tulisi olla julkisuudessa kuvailemallasi tavalla?

   1. Luulisi Nokian pysyvän paremmin otsikoissa, jos johto olisi edes joskus esillä. Esim. Googlen Schmidt on ollut viime aikoina parissakin keskustelutilaisuudessa mukana julkistamattomien tuotteiden kanssa. Yhdessä tilaisuudessa hän esitteli Motorolan Xoomia (ja esitteli sillä Google Mapsin päivitystä), toisessa tilaisuudessa oli mukana Nexus S, jota ei liiemmin esitelty.

    Ihan hyvin voisi Nokiakin ”kalastella” julkisuutta jollain protopuhelimella. Vai miksi ei?

 2. Hmm ihan hyvä pointti, mutta toisaalta Nokialla ei ole juurikaan ollut suuria julkistuksia viimeaikoina. Tai siis sitten Nokia Worldin. Saas nähdä millainen esiintyjä tämä Elop on!

  Samalla tuntuisi, että Marko Ahtisaarelle oltaisiin jakamassa jonkinlaista ”The face of Nokia” titteliä, koska hän on ollut aika hyvin näkyvillä Nokian edustustehtävissä. Plus hän vain on hyvä esiintyjä!

Kommentointi on suljettu!