Sony Ericsson keskittyy Androidiin

Japanilaisruotsalainen Sony Ericsson aikoo panostaa lähitulevaisuudessa Androidiin, kertoi yhtiön markkinoinnista vastaava Steven Walker Pocket-lint-sivustolle. Yhtiön tavoitteena on vahvistaa Androidin ekosysteemiä, joka hyödyttää valmistajan lisäksi kuluttajia sekä kehittäjiä. Walker uskoo Androidin kuuluvan tulevaisuudessa niiden alustojen joukkoon, jotka selviytyvät kovassa kilpailussa.

Pitkän tähtäimen suunnitelmissa on ottaa Androidin rinnalle myös muita vaihtoehtoja. Yhtiö pitää muun muassa tarkasti silmällä Windows Phone 7:ää, mutta ei ole tehnyt päätöksi alustan hyödyntämisestä portfoliossa. Sony Ericssonille oli kuitenkin selvää, että Windows Phone 7:n ensimmäiseen aaltoon ei lähdetä mukaan. Valmistajan tarkoituksena lienee tarkkailla alustan menestystä ja päättää tulosten perusteella onko sen tukeminen järkevää. Vaarana tässä on kuitenkin se, että Sony Ericsson tippuu kelkasta, kuten sille kävi Androidin kanssa.

Valmistajan sitoutuminen Androidiin näkyy uusissa tuotteissa. Sony Ericsson oli CES-messujen yksi harvoista valmistajista, joka esitteli Android-puhelimen uuteen 2.3-versioon perustuen. Suurin osa kilpailijoista luotti vanhempaan Android 2.2 -versioon.

Lähde: Pocket-lint

3 kommenttia

  1. Miten tarkalleen SE tippui kelkasta Androidin kanssa? Toivoisin pientä tarkennusta uutiseen. Viitataanko tässä siihen, että Android versio SE:n laitteissa päivittyy harvoin ja ei ikinä uusimpaan versioon?

    Mielestäni SE on mielenkiintoisimpia pelureita, jotka ovat päättäneet käyttää Androidia alustanaan. Android on nimenomaan tulevaisuuden alusta, mutta se asettaa vaatimuksia myös laitevalmistajille. Omista laitteista on saatava erottuvia ja selvästi profiloituvia, jottei omat laitteet huku tulvaan. Androidin takia suuret firmat joutuvat oikeastaan melko suoraan kilpailemaan pienempien esim. Kiinalaisten firmojen kanssa ihan yhtä tosissaan kuin muidenkin länsimaalaisten jättien. SE onnistuu kuitenkin kerta toisensa jälkeen säväyttämään laitteillaan, vaikka lopullinen muoto laitteilla olisikin puutteellinen (esim. vanhentunut Android versio, bugisuudet).

    1. Minusta SE on tippunut Android-kelasta siinä mielessä, että heiltä kuitenkin tuli Android-puhelin markkinoille verrattain myöhään. Xperia X10:n tulohan venyi ja venyi. Väittäisin, että SE:llä menisi Androidin kanssa paremmin, jos he eivät ”suhmuroisi” päivitysten kanssa koko ajan. Muut valmistajat päivittävät mallejaan paljon ahkerammin kuin SE. Sillä ei ehkä välttämättä olisi merkitystä, mutta tässä markkinatilanteessa on, koska muut valmistajat luovat siihen painetta.

    2. Lähinnä sitä ajoin takaa, että SE lähti Android-markkinoilla hieman hitaasti liikkelle. HTC ja Motorola osasivat hyödyntää paremmin alun innostuksen 🙂

      Toki menestys on edelleen mahdollista. Nousihan Samsungin verrattaen lyhyessä ajassa Android-valmistajien kärkee.

Kommentointi on suljettu!