Applen App Store ylitti kymmenen miljardin latauksen rajapyykin

Heinäkuussa 2008 avattu Applen mobiililaitteille suunnattu App Store -ohjelmistokauppa on kirjannut plakkariinsa jälleen yhden merkittävän saavutuksen. Hurjaa kasvua ylläpitänyt kauppa ylitti kymmenen miljardin latauksen rajapyykin eilen eli 22.01.2011. Ensimmäisen miljardinsa App Store rikkoi vuoden 2009 huhtikuussa.

Applen kauppapaikan sovellusvalikoima on paisunut vuosien saatossa jo niin suureksi, että sen mittaaminen ei ole enää edes kovin järkevää. Viimeisimpien arvioiden mukaan App Storessa on jo nimittäin yli 400 000 eri nimikettä. Se on määrällisesti mitattuna selvästi markkinoiden suurin kauppa, jonka kasvuun pystyy tällä hetkellä vastaamaan lähinnä Android Market, josta löytyy arviolta reilut 200 000 sovellusta.

Applen App Storen kaikkien aikojen ladatuin iPhone-ilmaissovellus on virallinen Facebook-applikaatio. Maksullisesta tarjonnasta piikkipaikkaa pitää itsellään Doodle Jump. Kotimaisen Rovion suosittu Angry Birds löytyy sen sijaan sijalta neljä.

Lähteet: Engadget, BGR & Wikipedia (1, 2)

2 kommenttia

  1. Ole hyvä ja kiitos takaisin, että olette saaneet niin loistavan kauppapaikan pystyyn. Sovellusten lataaminen todella helppoa ja nopeaa, sovelluksia tarjolla ihan laidasta laitaan ja tarjonta on valtava ja ilmaisiakin järjetön määrä ja joka päivä tulee lisää.

    Helposti yli tuhat ladattua sovellusta, tällä hetkellä luurissa 349 sovellusta.

    1. Elämää ja elektroniikkaa. Eihän noita ehdi ees kokeileen, jos tuhat sovellusta on puhelimeen ladannut. Lataamisen ilo vai mikä se oli? 😀

Kommentointi on suljettu!