Mikä Nokian MeeGo-puhelin tämä on?

Huhut Nokian uutuuspuhelinten ympärillä voimistuvat. Erityisesti pinnalla on MeeGo, johon perustuvan puhelimen Nokian arvellaan vihdoin esittelevän helmikuussa Mobile World Congress -messuilla. Siitä odotetaan yhtiön älypuhelinmalliston lippulaivaa ja todellista kilpailijaa Androidille ja iPhonelle.

Tähänastisissa huhuissa kuvissa on esiintynyt fyysisellä QWERTY-näppäimistöllä varustettu laite, joka muistuttaa hyvin paljon E7-mallia. Nyt verkossa leviää sumuisia kuvia uudesta laitteesta, joka kantaa selvästi Nokian logoa ja pyörittää MeeGoa. Laitteen on arvuuteltu olevan kuvien perusteella joko erittäin varhainen prototyyppi tai pelkkä kehitysalusta ohjelmiston testaamiseen.

Laitteen näyttö vaikuttaa kuvista pääteltynä melkoisen kookkaalta. Oikean prototyypin puolesta puhuvat lähinnä Nokian logo ja näytön suojakalvo, jotka voisivat olla merkkejä muustakin kuin pelkästä kehitysalustasta.

Satunnaisissa lähteissä on viime päivinä spekuloitu, että Nokian ensimmäisestä MeeGo-laitteesta ei tulisi löytymään fyysistä näppäimistöä. Kyseessä on kuitenkin vielä tässä vaiheessa erittäin hatara huhu. Vahvimpana ehdokkaana MeeGo-puhelimeksi voitaneen edelleen pitää tässä esiintyvää laitetta.

Lähde: My Nokia Blog

10 kommenttia

 1. Keskittyisivät nyt ensin voittamaan itsensä ja tekisi oikeasti käyttökelpoisen ja laadukkaan luurin, niin katotaan sen jälkeen sitten kilpailua Androidia ja iOS:ää vastaan. Ei sitä nyt jokaista luuria tarvitse tituleerata Androidin ja iPhonen tappajaksi. Tälläkin huhu-luurilla todennäköisesti täysin eri kohderyhmä kun vaikkapa iPhonella.

  1. Niinhän Nokia keskittyykin. Heillä on ollut lähes täydellinen radiohiljaisuus viime kuukaudet.

   Tämä on vain näitä median kaivelemia tiesmitä puhelimia.

 2. Kuvassa oleva laite, ei edes taida olla tablet/puhelin, vaan jonkin sortin testipenkki Meegon kehittäjille?

 3. Niin paha mennä sanomaan. MeeGo:n tyyliohjekirjassa todetaan, että käyttis suunnitellaan siten, ettei sillä ole mitään vaatimuksia fyysisten näppäimien suhteen. Eli esim. Android ja WP7 vaativat ne back ja search napit (plus mitkä ne puuttuvat vielä olivatkaan), mutta MeeGo toimii vaikkapa kuvan kaltaisessa laitteessa, missä etupaneelissa on pelkkä näyttö.

  Jos Nokian touch-only N9 on tässä, niin siitä sitten vaan väki testaamaan miltä tuntuu kun ei ole mitään muita kuin kosketus-pohjaisia ohjaimia. Nyt skriinin ja reunan ero on pienen pieni niinkuin kaikemmailman ”osakkeenomistajat” ovat Nokialta vaatineet. Tällaisissa laitteissa on vain se, että jos UI sekoaa niin puhelimeen ei voi vastata.

 4. Kyseessä on ulkoinen näyttö Nokian kehittäjille. ”Mikä Nokian MeeGo-puhelin tämä on?” -> Voi Jeesus näitä uutisia…

 5. Aika selvä N900 johon ajettu joku testi linuxi.

Kommentointi on suljettu!