Nokian Ovi Kauppa selvä ykkönen Kiinassa

Kotimaisen matkapuhelinvalmistaja Nokian Ovi Kauppa menestyy Kiinan markkinoilla, selviää iResearchin tuoreesta The 2010 China Mobile Application Report -raportista. Tutkimuksen mukaan Kiinan sovellusmarkkinoita hallitsevat selkein luvuin Nokian Ovi Kauppa ja China Mobilen Mobile Market. Luvut on kasattu kokoon mittaamalla kauppojen käyttäjämääriä.

Tutkimuksen mukaan Kiinan mobiilikäyttäjistä peräti 65,2 prosenttia hyödyntää Nokian kauppapaikkaa. Sen osuus on 7,5 prosenttia China Mobilen ohjelmistokauppaa suurempi. Maailman markkinoilla suuressa suosiossa olevat Android Market ja App Store ovat iResearchin lukujen valossa melkoisen pienessä asemassa Kiinassa.

Kiinassa oli vuoden 2010 kesäkuussa 277 miljoonaa mobiilin Internetin käyttäjää. Nokian menestyksen takaa löytyvät hyvin markkinoille sopiva laitevalikoima, laajat palvelut ja tuki useille eri kielille.

Maailmanlaajuisesti Nokian Ovi Kaupasta tehdään päivässä jo yli 3,5 miljoonaa latausta.

Lähde: Nokia Conversations

6 kommenttia

 1. Kiinassa on selkeästi aika omalaatuiset markkinat. Ovi Storen menestyksen ymmärrän täysin, sillä Nokia on vahva halvoissa peruspuhelimissa. Sen sijaan China Mobilen oman sovelluskaupan menestyminen on minulle täysin uutta tietoa. Mille alustalle se muuten välittää sovelluksia?

  1. Paljon ei tietoa löydy noista laitteista joita China Mobile myy, mutta ilmeisesti niillä pyörivät Java pelit. ”.jar” pelejä etsittiin näköjään ainakin foorumeilla. Eiköhän tällöin sisältö voi olla oikeastaan mitä tahansa, kun miettii mitä kaikkea Java muotoista on tarjolla Nokiankin sovelluskaupassa Symbianille.

   Veikkaanpa että tässä voisi pyhässä yksinkertaisuudessaan olla syyt Ovi Storenkin suosioon: se tarjoaa ohjelmia samassa tiedostoformaatissa (joo, epätarkka ilmaus tiedän) kuin mihin kansa on jo tottunut. Itse voisin vielä lisätä sen aavistuksen, että sen lisäksi että ihmiset käyttävät aitoja Nokian puhelimia, niin niiden kopiot ovat myös suosittuja ja niilläkin toimivat nämä samat ohjelmat, ehkä jopa .sis(x) muotoiset pelit.

   Uumoilen siis, että suurin osa Kiinassa käytettävistä mobiililaitteissa (oli ne Nokiaa tai ei) ovat yhteensopivia ainakin jossain määrin Ovi Storen kanssa, ja siitä johtuu Ovi Storen suosio.

   1. Jospa nyt vaan myöntäsitte suosiolla sen, että Ovi Storessa on paljon hyviä sovelluksia ja määrä kasvaa kokoajan.

  2. Itseasiassa Ovi Storen menestys Kiinassa ei johdu Series 40 peruspuhelimista vaan Symbian-älypuhelinten sovellusten menekistä.

   Esimerkiksi tässä on tietoa Nokian vasta julkistamuista tilastoista viime joulukuun ajalta. Joulukuun 2010 aikana Kiinalaiset hankkivat Ovi Storesta sovelluksia eniten näille Nokian puhelinmalleille.

   * Nokia 5230
   * Nokia 5233
   * Nokia 5235
   * Nokia 5800 XpressMusic
   * Nokia C6-00
   * Nokia E63
   * Nokia E72
   * Nokia N8-00
   * Nokia N97 Mini
   * Nokia X6

   Tuossa listassa jokainen malli on Symbian-älypuhelin. Lista on aakkosjärjestyksessä, ei siis mallikohtaisten latausmäärien perusteella järjestetty:

   Lähde:
   http://blogs.forum.nokia.com/blog/ovi-publisher-alert/2011/01/25/december-2010-ovi-store-downloads-by-device-top-15-list

 2. Tämä on Nokian, Symbian-älypuhelinten ja tulevien MeeGo-laitteiden kannalta erittäin hyvä asia. Nokia on toiminut aivan oikein panostaessaan aasian nouseviin talousmahteihin Kiinaan ja Intiaan. Tuolla alueella on noin kolmen miljardin ihmisen markkina-alue, jota ei todellakaan kannata aliarvioida.

  1. Mielenkiintoinen kysymys on, ostaako kasvava keskiluokka ja sitä rikkaammat enää Nokian puhelimia, kun elintaso nousee? Onko Nokia siellä in ja pop vain edullisen hintansa takia?

Kommentointi on suljettu!