Samsung Galaxy S2:ssa tuplaydinsuoritin ja gigan verran RAM-muistia?

Uutuuden odotetaan olevan edeltäjäänsä ohuempi.

Mobile World Congress -messujen lähestyessä huhut tulevien huippumallien kohdalla kiihtyvät. Korealainen Samsung on vahvistanut, että tilaisuudessa nähdään suositun Galaxy S:n seuraaja. Tarkkoja yksityiskohtia valmistaja ei ole laitteesta paljastanut, mutta tuoreet huhut antavat luvan odottaa paljon.

Koreasta peräisin olevat huhut kertovat uutuusmallin sisältävän Orion-sirun, joka kattaa kaksi yhden gigahertsin kellotaajuudella hyrräävää ARM Cortex A9 -suoritinta. Grafiikkapiiristä ei ole vielä varmuutta, mutta huhujen mukaan tehonlisäys olisi tällä osa-alueella viisinkertainen, joten mukana saattaisi olla PowerVR SGX543 -yksikkö. RAM-muistia laitteesta pitäisi löytyä mukavan yhden gigatavun verran.

Kuvauspuolella Galaxy S:n viiden megapikselin kamera on vaihtunut kahdeksan megapikselin kameraan, joka yltää 1080p-tason videokuvaukseen. Kosketusnäyttö on kasvanut 4,3 tuumaan, yltää edelleen 800 x 480 pikselin tarkkuuteen ja perustuu uuteen Super AMOLED plus -tekniikkaan. Mukana odotetaan olevan myös NFC-siru.

Huippuominaisuudet valmistaja on onnistunut tietojen mukaan pakkaamaan yhdeksän millimetriä paksuun pakettiin. Puhelimessa pyörii uusi Android 2.3 -alusta.

Laite julkaistaan virallisesti 13. helmikuuta.

Lähde: GSMArena

14 kommenttia

 1. Toivottavasti laittaisivat tällä kertaa mukaan myös vähintään led-kuvausvalon, mieluiten led videokuvausta varten ja varsinaista kuvaamista varten xenon-salaman. Päätös jättää Galaxy S:stä salama/kuvausvalo kokonaan pois, oli vähintään kummallinen. Kaipa siitä jotain hyötyä on ollut, mutta silti. Ja hyvinhän tuo Galaxy S on myynyt.

 2. Olisi mukava tieteen mitenkä akku kestää tuollaisessa? Vuoden jälkeen enemmän kuin puoli päivää?

 3. Varmaan tehot on kohdallaan, mutta tosiaan muovisen oloinen ainakin nykyinen GalaxyS ja muutaman kuukauden käytön jälkeen akku ei enää kauaa kestä. Uutena oli vielä siedettävä. Ilmeisesti appsit tai joku muu käytön myötä kertyvä softa vie tehoja nopeasti, tai miten tuon selittää. Joka tapauksessa Androidiin olen ollut tyytyväinen, mutta toivottavasti uudessa mallissa on metallikuoret ja kestävä akku.

 4. Itse mietin kanssa kuinka virtasyöppö mahtaa olla. S1:senkin akku menee lähes päivässä aktiivisella käytöllä.

 5. Pitäisi olla virta pihimpi tuplaydinsuorittimen ansiosta.

 6. Piruako itkette, että akku tyhjenee päivässä. Meikäläisellä on kannettava lankapuhelin! N900 ja laturi, minne ikinä matkaankin. Tällä riemulootalla akku ei paljoa yli kahta tuntia meikäläisen käytöllä kestä. Kovalla pinnistelyllä saattaa virastonormatiivisen 8h päivän kestää ilman jatkolankaa.

  1. N900 oli kyllä ihan oma lukunsa akunkestossa. Paljon tosin vaikuttaa myös esim. widgetit. Kun itse otin sen Nokian orkkis facebook-widgetin pois, akkukesto nousi aikaisemmasta parista tunnista parhaimmillaan noin 12 tuntiin! 😀

  2. Kandee tehdä ne firmispäivitykset. Viimeisin versio on PR1.3.

   1. Ikään kuin olisivat parantaneet tilannetta mihinkään suuntaan. Paska akku mikä paska akku.

    Ja turha mainita widgeteistä ja automaagisesta verkkohausta. Widgettejä ei ole ja verkkohaku pois päältä 😛

 7. Vaikuttaisi siltä ettei tämä ”vuosipäivitys” tuo mitään mullistavaa mukanaan? Itse pidän SE ARC:ia esim tätä puhelinta mielenkiintoismpana vaikka rauta olisi heikompaa. No julkistusta odotellessa…

 8. Jos ihan kristallipalloon kurkistan, niin nämä päivitykset julkaistaan MWC yhteydessä.

Kommentointi on suljettu!