Google tyytymätön maksullisten sovellusten menekkiin Android Marketissa, muutoksia luvassa

Android-alustan käyttäjämäärät ja sovellusvalikoima kasvavat kiihtyvää vauhtia, mutta ongelmakohtiakin löytyy. Googlen Eric Chun (Android platform manager) mukaan yhtiö on tyytymätön Android Marketin maksullisten sovellusten menekkiin. Ilmeisesti maksullisen tarjonnan suosio ei kasva muiden indeksien mukana, jonka vuoksi Google haluaa tehdä muutoksia Android Markettiin.

Googlella on mielessä kaksi varsin loogista keinoa, joilla maksullisten nimikkeiden myyntiä pyritään parantamaan. Yhtiön ajatuksena on helpottaa sovellusten maksamista operaattoreiden kanssa solmittavilla sopimuksilla, jotka mahdollistavat ostosten lisäämisen suoraan puhelinlaskuun. Joulukuussa hakukonejätti aloitti yhteistyön AT&T:n kanssa, mutta tulevaisuudessa luvassa on lisää partnereita.

Toinen tärkeä keino on sovellusten sisäisten ostosten mahdollistaminen. Ominaisuutta voidaan odottaa saapuvaksi kuluvan neljänneksen aikana. Tavoitteena on lisäksi kehittää Android Marketin algoritmia, jotta laadukkaimpien nimikkeiden löytäminen olisi entistäkin vaivattomampaa.

Android Marketin edellinen merkittävä päivitys koettiin joulukuussa. Se uudisti kaupan käyttöliittymän ja lisäsi mukaan muun muassa kaksi uutta kategoriaa.

Lähde: Forbes

8 kommenttia

 1. ”Yhtiön ajatuksena on helpottaa sovellusten maksamista operaattoreiden kanssa solmittavilla sopimuksilla.”

  Pah, Noksulla toimii jo.

  1. Kaikkien niiden 50 eri sovelluksen kanssa, mitä Symbianin kaupasta löytyy 😀

   1. Mikäs niiden lukumäärä on jos unohdetaan tämä vihaus

  2. Onko mielestäsi sitten jokainen keksittävissä oleva ohjelma jo keksitty vai miksei Nokian Ovi ota tuulta alleen?

 2. Joulukuun päivityksessä mahdollinen palautusaika 24 tunnista 15 minuuttiin, joka kyllä osaltaan houkuttelee asiakkaita hankkimaan softat ilmaiseksi muualta.

 3. Vihdoin Google heräsi asian suhteen! Itselle ei ole ongelmia luottokortin käyttäjänä ollut, mutta voin vaikka lyödä vetoa, että etenkin nuoria käyttäjiä (joita on android-käyttäjissä paljon!) uusi maksutapa varmasti helpottaa.

 4. Ettei kannattaisi laatu ja hinta laittaa kohilleen. Jotkin ohjelmat kalliimpia kuin app storessa ja laatu on välillä mitä on.

Kommentointi on suljettu!