Symbian^3:n ensimmäinen tärkeä päivitys helmikuussa, seuraava keväällä?

Kuvassa Symbianin tuleva pystytason QWERTY ja uudistunut verkkoselain.

Nokian uuden sukupolven Symbian-alustalle lupaama ohjelmistopäivitys saapuu käyttäjille helmikuussa, jos on uskominen yhtiön Ruotsin osaston Facebook-sivustolle kirjoitettua kommenttia. Sen mukaan PR 1.1 -päivitys saapuisi Nokia N8 -puhelimelle helmikuun aikana. Kommentti osuu yksiin yhtiön marraskuisen lausunnon kanssa, jonka mukaan uuden alustan ensimmäinen tärkeä päivitys saapuisi vuoden 2011 alussa.

Ruotsin päästä kerrotaan lisäksi toisesta päivityksestä, jota kuvaillaan merkittäväksi ja kerrotaan saapuvaksi keväällä. Se saakin epäilemään, sisältääkö helmikuussa julkaistava paketti vielä kaikkia uusia ominaisuuksia, joita Nokia on Symbianille lupaillut. Kyseessä saattaisi olla bugikorjauksia sisältävä päivitys, joka valmistelisi alustaa suurempaa pakettia varten.

Nokia on luvannut ensimmäisen merkittävän päivityksen tuovan alustalleen kaikkiaan yli 50 uudistusta. Luvassa on varsin suuria uudistuksia, jotka integroivat Swypen osaksi käyttöliittymää ja tuovat mukanaan muun muassa pystytason QWERTY:n, jaetun tekstinsyöttönäkymän sekä uudistuneen verkkoselaimen.

Aika näyttää, milloin uusista ominaisuuksista päästään nauttimaan. Ehkäpä yhtiö valottaa päivityksien sisältöä ja aikataulua tarkemmin helmikuun Mobile World Congress -messuilla.

Lähde: My Nokia Blog

11 kommenttia

 1. Siis miten Nokian puhelimet voi muka päivittää? Kaveri osti Samsungin aikoinaan kun sanoi ettei Nokian puhelimia voi millään keinoilla päivittää, eli niissä on ne ominaisuudet mitä tulee tehtaalta ja sillä hyvä. Minäkään en ole Nokiaa harkinnut tämän takia, mutta kun 5 vuotta vanha puhelin toimii, niin ei ole vielä ajankohtainen.

  Miten tuo päivitys tapahtuu? Matkapuhelinverkon kautta?

  1. Täh?? Nokian Symbian-älypuhelimia on aina voinut päivittää ja Nokia on julkassut niille päivityksiä tasaseen tahtiin. Jospa ottasit hiukan asioista selvää ennenkuin alat selittämään ettei muka voi päivittää, koska tuo väite on täysin perätöntä hölynpölyä, ihan sama koskee mylös tuota kaveriasia joka ei tunnu tietävän alkuunkaan mitään siitä mistä puhuu. Myös hänen sietäs ottaa asioista selvää.

   Nokia on julkassut päivityksiä myös S49 peruspuhelimille, mutta ei saamssa määrin kuin Symbian-älypuhelimille.

   Niin ja muistutan nyt tässä, että Series 40 (S40) peruspuhelimilla ei ole yhtään mitään tekemistä Symbianin kanssa. S40 luureissa ei ole Symbiania, eikä ole koskaan ollutkaan. Niissä on Series 40 alusta ja käyttöjärjestelmänä Nokia OS, joka on peruspuhelinten käyttöjärjestelmä.

   1. Niin ja tässä on esimerkki siitä miten esim Nokia 5800 XPressMusic luurin firmwaren voi päivittää. Seuraavat tavat on vaihtioehtoisia, ja jokainen voi valita kuinka päivityksen tekee:

    *** Tapa 1 ****
    1) varmista, että puhelimessa on täysi akku, tai puhelin on laturissa kiinni
    2) Varmista, että käytettävissä on langaton verkko, joko 3G-mobiililaajakaista tai wifi-verkko Puhelinta ei tarvitse kytkeä tietokoneeseen.
    3) Valitse puhelimen valikosta:
    Asetukset -> Puhelin -> Puhelim. hallinta -> laitepäivitykset
    Puhelin siirtyy laitepäivitykset-näkymään
    4) Valitse valikosta:
    valinnat -> tarkista päivitykset
    Puhelin etsii uusinta firmwarepäivitystä, jos päivitys on saatavilla voit asentaa sen heti tai myöhemmin.

    *** Tapa 2 ****
    1) varmista, että puhelimessa on täysi akku, tai puhelin on laturissa kiinni
    2) Varmista, että käytettävissä on langaton verkko, joko 3G-mobiililaajakaista tai wifi-verkko Puhelinta ei tarvitse kytkeä tietokoneeseen.
    3) Siirry puheluidensoittionäkymään, ja kirjoita näppikseltä pikakomento:
    *#0000#
    Puhelin siirtyy laitepäivitykset-näkymään
    4) Valitse valikosta:
    valinnat -> tarkista päivitykset
    Puhelin etsii uusinta firmwarepäivitystä, jos päivitys on saatavilla voit asentaa sen heti tai myöhemmin.

    *** Tapa 3 ****
    1) varmista, että puhelimessa on täysi akku, tai puhelin on laturissa kiinni
    2) Asenna tietokoneellesi Ovi Suite (Windows)
    2) Kytkr puhelin USB-kaapelilla tietokoneeseen
    4) Käytä Ovi Suitea päivityksen hakemiseen netistä ja asentamiseen puhelimeen.

    tavat 1 ja 2 on käytettävissä ainoastaan uudemmisa Nokian Symbian älypuhelimissa, eli Nokia 5800 XpressMusicissa ja sitä uudemmissa. Vanhempien mallien osalta päivittäminen vaatii puhelimen kytkemistä tietokoneesen tavan 3 mukaisesti.

    Edellämainitut päivitystavat päivittää siis puhelimen ohjelmiston eli firmwaren. Lisäksi Nokian Symbian-puhelimessa on päivitystoiminto yksittäisten sovellusten päivittämiseen. Se löytyy Sovellusvalikosta nimellä Ohjelmistopäivitys tai( ohjelm.päiv)

   2. Jahas, ja minulle kun on kerrottu, ettei Nokian puhelimia voi päivittää ja muita voi.

    Täytyypä tutustua, kiitos vain tiedosta.

 2. Sattuuko joku tietämään onko uusi selain mistään kotoisin?

  1. Tuon kuvan perusteella selaimen käyttöliittymä on ainakin huomattavasti simppelimpi ja ”kevyemmän” näköinen. Nopeudesta en tiedä, mutta luulisi senkin parantuvan huomattavasti edellisestä, eihän koko päivityksessä muuten olisi mitään järkeä. 😀 Ja tuo osoiterivi on kuullemma ns. ”awesome bar”, eli siinä on myös haku.

   Näitä lukiessa C7 alkaa houkuttaa enemmän ja enemmän, varsinkin kun Android-valmistajilla tuntuu olevan ongelmia päivitysten toimittamisessa (tai saamisessa Googlelta)

 3. …niin ja tuleeko siinä päivityksessä odotettua selainuudistusta? vai jääkö se odottamaan jotain isompaa kevään päivitystä, jota enskuun päivityksen lisäksi lupailevat

  1. Seuraava PR1.1 päivitys, josta vuodettua versiota käytetään jo, ei tuo juurikaan näkyviä parannuksia mutta paljon konepellin alus korjauksia.

   Sitten myöhemmin, alku vuodelle 2011 luvattu, PR2.0 päivitys tuo noita ulkoasuun tekeviä parannuksia. Ilmeisesti joskus kuukauden parin päästä on tulossa tuo päivitys. Sittten kesällä ilmeisesti PR3 päivitystä luvassa. My Nokia Blogista löytyy juttua näistä päivitys ”aikatauluista”.

Kommentointi on suljettu!