Motorola toimitti loppuvuonna 4,9 miljoonaa älypuhelinta

Amerikkalainen Motorola teki vuoden 2010 viimeisellä neljänneksellä 3,4 miljardin liikevaihdon, joka on 21 prosenttia vuodentakaista enemmän. Voittoa yhtiö kirjasi ajanjaksolta 80 miljoonaa dollaria, kun vielä toissa vuoden vastaavana ajankohtana Motorolan tappiot olivat 205 miljoonaa dollaria. Koko vuoden 2010 osalta valmistaja takoi liikevaihtoa 11,5 miljardia dollaria.

Viime vuoden parannukset tuloksessa ja loka-joulukuun neljänneksen voitollisuus ovat merkkejä edistymisestä, joita olemme tehneet toimittaaksemme innovatiivisia älypuhelimia ja kohentaaksemme mobiilibisnestämme”, kommentoi Motorola Mobilityn toimitusjohtaja Sanjay Jha.

Älypuhelimia valmistaja toimitti markkinoille vuoden 2010 viimeisellä neljänneksellä 4,9 miljoonaa kappaletta. Kaikkiaan se toimitti loka-joulukuussa myyntiin 11,3 miljoonaa laitetta. Koko vuoden osalta laitetoimitukset ylsivät 37,3 miljoonaan kappaleeseen.

Amerikkalaisvalmistajan markkinaosuus on kaikesta päätelle melkoisen vaatimaton. Sony Ericsson toimitti loka-joulukuussa 11,2 miljoonaa puhelinta ja arvioi markkinaosuudekseen kolmisen prosenttia. Koko vuoden toimituksissa Sony Ericsson löi Motorolan toimittaen 43,1 miljoonaa laitetta. Motorolan tilanne markkinoilla ei näin ollen ole vielä kovin mairitteleva.

Lähde: Engadget

1 kommentti

  1. Juuri tuo hämmästyttää: Motorola tuntuu olevan jatkuvasti otsikoissa, kaikki mitä Motorola tekee on nettiväen mielestä heti mahtavaa ja silti S-E saa enemmän puhelimia liikkelle. Tästä huomaa, että on vaikea välttyä siltä massiivisesta uutisvirrasta mitä jenkkilästä tulee. Jos olisit minulta kysynyt, olisin ennustanut Motorolan myyvän enemmän puhelimia kuin S-E.

    Mitähän siellä Motorolan johdossa oikein sitten tapahtuu? Miten voi kansa olla näin puolella ja silti tulevaisuus takkuilee? Tulos oli tietenkin edellistä parempi, mutta toisaalta Motorola onkin rämpimässä ylös suosta. Veikkaan että Motorolalla alkaa pian taas pudotuspelit kisasta ulos.

Kommentointi on suljettu!