Sony tuo PlayStation-kokemuksen Android-puhelimiin: PlayStation Suite

Sony Ericssonin PlayStation-puhelimen julkistusta saataneen odotella MWC 2011 -messuille asti, mutta japanilaisjätti Sony ottaa jo ensimmäisiä askelia PlayStation-kokemuksen tuomiseksi Android-puhelimille. Sony julkisti Tokiossa uuden PlayStation Suite -ympäristön, jolle kehitetyistä peleistä voidaan nauttia Android-pohjaisilla luureilla ja tableteilla sekä Sonyn seuraavan sukupolven kannettavalla pelikoneella, joka tunnetaan koodinimellä NGP.

Alussa tarjolle tulee alkuperäisen PlayStation-konsolin emulaattori, jonka avulla vanhoista klassikoista päästään iloitsemaan Android-laitteilla. Luvassa on myös oma PlayStation Store, jonka kautta käyttäjät voivat ladata sisältöä puhelimiinsa.

Laitevalmistajille luvassa on PlayStation Certified -lisenssi, joka takaa yhtiöille Sonyn kehitystuen ja logot sekä varmistaa laadukkaan pelikokemuksen eri laitteiden välillä. Varsinaisista laitevaatimuksista ei tiedetä tässä vaiheessa muuta kuin että Android 2.3 tai sitä uudempi alustaversio puhelimilta vaaditaan. Erilliset pelinäppäimet eivät ole pakolliset, sillä ohjelmisto osaa tarvittaessa luoda virtuaaliset painikkeet näytölle.

PlayStation Suiten ensimmäisten ominaisuuksien pitäisi avautua kuluvan vuoden aikana. Hinnoista ja ympäristölle kehitetyistä peleistä kuullaan tietoa myöhemmin.

Lähde: Engadget

3 kommenttia

  1. Tällainen yleinen Android-julkistus tuskin lupaa kovin hyvää SE:n pelipuhelimelle, jos sen pelivalikoima ei poikkea todella reilusti palvelun muista peleistä. Toki näistä peleistä suurin osa on varmasti tehty kosketusnäyttöä ajatellen.

    1. Totta, mutta uskoisin SE tekevän tän ihan tyylikkäästi, koska PS peleistä löytyy kyllä sisältöä. Kaupan päällisiks onnistuu kampittaan Nintendon käsikonsoleita ja saamaan pelikaupan kautta rojalteja. Ei ne tappiolla bisnestä tai hyväntekeväisyyttä lähde tekemään. Toivottavasti tulee onnistunut kokonaisuus!

      1. Ja minä uskon, että SE _ainakin_ alussa on ainoana tarjoamassa pelikokemusta huomattavasti parantavia fyysisiä pelipainikkeita, jotenka pelikansa varmasti ottaa SE:n pelimallitkin huomioon. Ja toivon että homma todellakin onnistuu, sillä ainakin PS Meetingissä homma näytti todella hyvältä. Pakko laittaa peukut pystyyn!

Kommentointi on suljettu!