ViewSonicin Android-tabletit valtaavat Suomen markkinat helmikuussa

Android-tabletin ostoa harkitsevalla on pian valittavanaan kolme uutta vaihtoehtoa, kun elektroniikkavalmistaja ViewSonic tuo laitteensa helmikuussa Suomen markkinoille. Yhtiöltä rantautuu Pohjolaan kaksi mallia, jotka pohjautuvat Android 2.2 -alustaan: ViewPad 7 ja ViewPad 10S. Kolmas malli eli ViewPad 10 tarjoaa mahdollisuuden tasapainottelun Windows 7:n ja Android 1.6:n välillä.

Malliston pienin jäsen on ViewPad 7. Se on 3G-yhteyksillä, puhelinominaisuuksilla ja seitsemän tuuman kosketusnäytöllä (800 x 480 pikseliä) varustettu laite. Tabletin sisuksissa hyrrää 600 megahertsin Qualcomm MSM 7227 -suoritin ja keskusmuistia löytyy 512 MB:n verran. Sen muita keskeisiä ominaisuuksia ovat HSDPA, WiFi b/g, Bluetooth 2.1, A-GPS, kolmen megapikselin kamera, VGA-kamera videopuheluille, microSD-muistikorttipaikka ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Laitteen suositushinta on 499 euroa.

Kolmikosta edullisin 379 euron suositushinnallaan on ViewPad 10S. Sen suorituskyvystä vastaa NVIDIA Tegra 250 -piirisarja, joka sisältää kaksi gigahertsin nopeudella porskuttavaa Cortex A9 -suoritinta. Se tarjoaa pitkälti ViewPad 7:ää vastaavat ominaisuudet, mutta lisää mukaan ainakin HDMI-portin ja 1,3 megapikselin web-kameran. Kosketusnäyttö on kooltaan 10,1 tuumaa ja se yltää 1024 x 600 pikselin tarkkuuteen.

ViewPad 10S:stä tulee ensimmäisen vuosineljänneksen aikana myös 3G-datayhteyksillä varustettu versio, mutta sen tarkka suositushinta ja toimitusaika ovat vielä auki.

Kalleimpaan hintapäähän sijoittuu ViewPad 10. Tabletissa on Windows 7 Home Premium ja Android 1.6 -järjestelmät. Jouhevuudesta huolehtivat Intel Atom -suoritin ja yhden gigatavun keskusmuisti. Lisäksi tarjolla 10,1 tuuman kosketusnäyttö (1024 x 600 pikseliä), Bluetooth, WiFi b/g/n, kaksi USB 2.0 -porttia ja minikokoinen VGA-näyttöliitäntä. Laitteeseen voi näin ollen liittää esimerkiksi normaalin muistitikun tai näppäimistön. Tabletin suositushinta on 699 euroa.

6 kommenttia

 1. 379 euronViewPad 10S vois toisaalta kiinnostaakkin jos tulee tosiaan tuohon hintaan ja noilla ominaisuuksilla. Vaikkakin itse pidän 7tuuman kokoluokasta enemmän.

  1. Ja miksi muuten tuo dualboot-vaihtoehto tarjoaa noinkin vanhan version androidista, eikä uudempaa?

 2. Android 2.2…
  Android 1.6…

  Toisaalta, kun ei ole odotuksia, ei voi pettyä.

  1. Ihmettelen itsekin noita käyttöjärjestelmiä. Jos tabletissa on Android 3.0, niin silloin toki kiinnostaa, mutta peräti Android 1.6?

   1. No jostainhan se halpa hinta on aina pois…

 3. Aika paljon halvempi tuo ViewPad 7 kuin Samsung Galaxy Tab. Suoritin on kyllä vain 600 MHz…

Kommentointi on suljettu!