HP:n webOS-tabletti levisi verkkoon kuvien kera

Tietokonevalmistaja HP:n odotetaan loikkaavan mukaan tablet-markkinoille 9. helmikuuta, jolloin yhtiö on kertonut pitävänsä virallisen lehdistötilaisuuden. Tuolloin lanseerataan mitä todennäköisimmin yllä esiintyvä laite, joka tunnetaan koodinimellä Topaz ja perustuu webOS-alustaan. Samalla saatetaan nähdä myös uuden sukupolven webOS-puhelimia.

Vuodettujen tietojen mukaan HP Topaz sisältää 1,2 gigahertsin Qualcomm MSM8660 -suorittimen, 512 MB:tä DDR2-käyttömuistia ja 9,7 tuuman IPS-kosketusnäytön, joka yltää 1024 x 768 pikselin tarkkuuteen. Yhteyspuolelta löytyy WiFi b/g/n ja Bluetooth. Huhun mukaan 3G- ja 4G-yhteyksillä varustettu versio nähdään markkinoilla hieman myöhemmin. Mukana ovat lisäksi 1,3 megapikselin etupuolen kamera, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja micro-USB-paikka.

Tabletti on varustettu alkujaan Palmin kehittämän langattoman Touchstone-teknologian kakkosversiolla. Se mahdollistaa paitsi lataamisen niin myös langattoman tulostamisen, tiedostojen jaon ja jopa pelaamisen. Tarkempaa tietoa tekniikasta ja laitteen käyttöliittymästä jouduttaneen odottelemaan HP:n lehdistötilaisuuteen asti.

Lähde: BGR

5 kommenttia

  1. Hp:n tableteistahan oli juttua Engadgetissa jo aikoja sitten! Siinä jutussa kerrottiin, että tulee kaksi mallia, toinen sama kuin tässä jutussa ja toinen n. 7 tuuman näytöllä. Sen jälkeen Hp lähetti arvoiteksellisen viestin blogeille yms. joka vihjaa, että Engadgetin uutinen ei kerro kaikkea.

  2. No huh huh mikä iPad kopio. Tuo home button on piste i:n päälle

    1. iPad on vain havaittu kokemuksen myötä hyväksi ratkaisuksi, joten kopiointi ei ole mikään ihme. Vastaavasti iPhonea on kopioitu oikein urakalla. Muotoilua on kuitenkin lähes mahdoton suojata, joten Applen pitää vain sietää. Kopioinnilla ei kuitenkaan pitkällä tähtäimellä selviä.

      Onkohan HP herättämässä WebOS:n kunnolla henkiin? Sehän myy yrityksille myös palveluita, joten oma mobiilialusta voisi hyvinkin tuoda kilpailuetua. Itse näkisin mielelläni myös WebOS:n kilpailussa markkinaosuuksissa, sillä se on varsin hyvä alusta. Palm oli vain yksinkertaisesti liian myöhässä.

      1. ”Kopioinnilla ei kuitenkaan pitkällä tähtäimellä selviä.” Tuo on kyllä totta! Pelkällä kopioinnilla ei pitkälle pötkitä edes lyhyellä tähtäimellä, vaan muutenkin on paketin pakko olla kunnossa. Siis softan ja palveluiden. Muotoilu on kyllä siinä mielessä haasteellista kosketusnäyttölaitteissa, koska näyttö loppujen lopuksi rajaa aika paljon suunnittelua. tietysti jä sijaa myös omalle suunnittelulle, mutta aika vähään jää.

Kommentointi on suljettu!