Nokia Reader tuo uutissyötteet Symbian-kosketusnäyttöluureihin

Matkapuhelinvalmistaja Nokia on esitellyt RSS-syötteiden lukemiseen soveltuvan Nokia Reader -sovelluksen, jonka ensimmäinen beta-versio on ladattavissa Beta Labs -palvelusta. Sovellus omaa tyylikkään ja yksinkertaisen käyttöliittymän sekä tarjoaa työpöydälle asetettavan widget-minisovelluksen.

Nokia Reader sisältää valmiin listan suurimmista uutispalveluista, joista käyttäjä voi valita omaan seurantaan haluamansa lähteet. Toki mukaan voi lisätä myös omia lähteitä kätevästi verkko-osoitteen avulla. Sovellus tukee Nokia-tunnusta ja työpöydälle asetettavan minisovelluksen ansiosta tuoreimpaan sisältöön pääsee käsiksi nopeasti.

Suomalaisvalmistaja kertoo sovelluksen hyödyntävän push-ilmoituksia, jolla taataan pieni virrankulutus. Uudella sovelluksella yhtiö haluaa testata push-palvelun toimivuutta maailmanlaajuisesti.

Nokia Reader toimii Symbian^3– ja Symbian S60 5th Edition -puhelimissa lukuun ottamatta 5800 XpressMusic -mallia.

Lähde: Nokia Beta Labs

10 kommenttia

 1. Ihan loistava jo nyt vaikka onkin beta, suosittelen.

 2. On kyllä erinomainen ja vaikka kirjauduin useampaan syötteeseen, on akku kestänyt ihan yhtä hyvin kuin ennen. Aikasemmin ärsytti ku oli yksi näkymä täynnä widgettejä jokainen omalle syötteelle, nyt toimii yhdessä.

  Ja on kyllä sulava käyttää. Suosittelen! N8:ssa omalla kohdallani tämä nousee top3 sovellusten joukkoon helposti.

 3. Hyvä sovellus joo. Itelläni N8 ja kyseisen sovelluksen osalta olen havainnut yhden bugin: reader widget ei tottele, vaikka Widgetit asettaa yleisesti offline tilaan, vaan reader jatkaa itsepäisesti 3g yhteyttä. Ja vaikka readerin käy sovelluksesta erikseen laittamassa offlineen, niin siltikin puhelimeen avautuu välillä automaattisesti 3G, vaikka ei pitäs. Mut toki kyseessä vasta beta-versio, ja laittelinkin beta-labsille tuosta palautetta.

  1. Joo tuo on mainittu siinä FAQ:ssakin samalla sivulla. Mut meneekö offline jos avaat widgetit ja valitset ”Katkaise yhteys”?

 4. Eikö tosiaan Nokiassa ole ollut feedilukijaa ennen tätä?? Aika jälkijunassa tulee …

  1. Eikös selaimessa ole feed-ominaisuus? Ainakin 5800:ssa oli. 🙂

  2. Kyllä tuossa selaimessa on feed lukija. Tämä lukija vaan on todella hyvä.

  3. Mistä ihmeestä olet tuollasta saanut päähäsi? Millä merkillisellä perusteella tämän sovelluksen julkasu muka tarkottaa ettei RSS-lukijoita olisi olut Symbianille jo aiemmin? Pityää olla suht omituinen ajatuksenjuoksu, että tommosen johtopäätöksen menee vetämään.

   Kyllä niitä kuule on ollut, useitakin. Mutta mitä sitten?Kyse on nyt tästä sovelluksesta, eikä jostain toisesta.

   1. Menee vähän naurettavaksi toi sun touhu. Ei tarvitse vetää henkilökohtaista hernettä nenään vaikka Nokiasta jotain kysytäänkin.

Kommentointi on suljettu!