Samsung myi yli 80 miljoonaa puhelinta vuoden 2010 loka-joulukuussa

Korealaisen Samsungin mobiiliyksikkö teki vuoden 2010 viimeisellä neljänneksellä ennätyksellisen hyvän tuloksen. Voittoa mobiililaitteiden myynnistä kertyi peräti 1,44 biljoonaa wonia, joka on 38 prosenttia vuodentakaista paremmin. Liikevaihto nousi vuoden 2009 loka-joulukuun 10,17 biljoonasta wonista 12,11 biljoonaan woniin.

Vuoden 2010 viimeisellä neljänneksellä valmistaja myi 80,7 miljoonaa mobiililaitetta, jossa kasvua vuodentakaiseen on 17 prosenttia. Samaan aikaan Nokian myynti laski kolme prosenttia ollen 123,7 miljoonaa kappaletta. Korealaisvalmistaja kiriikin maailman suurimman matkapuhelinjätin etumatkaa nopeasti kiinni. Samsung on julkisesti kertonut tavoittelevansa johtavan valmistajan titteliä seuraavien vuosien aikana.

Matkapuhelinosaston menestyksestä Samsung kiittää erityisesti älypuhelimiaan. Yhtiön Android-pohjaiset laitteet kuten Galaxy S -puhelin ja Galaxy Tab -tabletti ovat onnistuneet valloittamaan asiakkaiden sydämet. Valmistaja kehuu pärjänneensä hyvin myös kehittyvillä markkinoilla, joilla perustason älypuhelimet ja edulliset kosketusnäyttöluurit toivat vahvaa kasvua.

Tulostiedotteessaan korealaisjätti paljasti, että Galaxy S -seuraaja nähdään markkinoilla vuoden 2011 ensimmäisen puoliskon aikana. Se tulee sisältämään tuplaydinsuorittimen ja uuden sukupolven Super AMOLED Plus -kosketusnäytön.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

  1. Näkyy menneen päinvastoin kuin Nokialla. Varsinkin tulos on Samsungilla todella mahtava, kun ajattelee, että televisiomyynnistä tuli tappioita suht isolla kädellä, eikä ilmeisesti muillakaan aloilla mitenkään kovin mahtavasti mennyt. Silti onnistuvat tahkomaan konsernin ennätystuloksen. Tuo vain todistaa sen, että ison katteen laitteilla ne rahat tehdään!

    Eiköhän se Nokiankin tulos lähde siitä nousuun kun saadaan kalliimman hintaluokan tuotesegmenttiin jotain myytävää. MeeGo-laitteita siis kehiin. Jos nyt vaikka yksi puhelin ja tabletti näin alkuun. 🙂

  2. Onkohan uutiseen päässyt kääntövirhe? Ettei vaan kyse olisi biljoonista woneista triljoonien sijaan? Englannin kielen trillion kun suomalaisittain on biljoona ja heidän billion meidän miljardi.

    Nykyisellä kirjoitusmuodolla liikevaihdoksi tulee ~80 miljardia muutamalle kuukaudelle 😛

Kommentointi on suljettu!