Seuraava kuuma aihe mobiilimarkkinoilla ovat suuret kosketusnäyttölaitteet eli niin sanotut tabletit. Hyvän kuvan aiheen ajankohtaisuudesta antaa tammikuussa pidetyn CES 2011 -messun tarjonta, jossa viimeisimpien laskelmien mukaan esillä oli yli 100 tablet-laitetta.
Suureen kosketusnäyttöön perustuvia laitteita messuilla esittelivät muun muassa Acer, Asus, Dell, Fujitsu, Lenovo, Panasonic ja Samsung. Selvästi suurin osa laitteista perustui Android-järjestelmään, joten alustan tulevaisuus näyttää myös tableteissa lupaavalta. Yllättävän paljon esillä oli myös Windows-tabletteja, jonka lisäksi muutama yhtiö luotti Linuxiin. Yleisimmät näyttökoot olivat 10 ja 7 tuumaa, mutta myös suurempia ja pienempiä vaihtoehtoja nähtiin.
Eräs messujen kohutuimmista tablet-julkistuksista tuli amerikkalaisen Motorolan suunnalta. Yhtiö esitteli ensimmäisten joukossa Android 3.0 -tabletin, joka nähdään Yhdysvalloissa Verizon-operaattori valikoimissa tammi-maaliskuun aikana. Motorola Xoomista löytyy muun muassa NVIDIA Tegra 2 -piirisarja, 3G, viiden megapikselin kamera sekä kymmenen tuuman näyttö, joka yltää 1280 x 800 pikselin tarkkuuteen.
Lista CES 2011 -tapahtumassa esillä olleista tableteista löytyy lähdelinkin takaa.
Lähde: BGR
Ai kuinka niin ylitarjontaa? 😀 Aikamoisen villityksen tuo iPad onnistui saamaan aikaan, itse en näe tarvetta tabletille kun ne eivät kykene vielä päihittämään läppäriä..
Moottoripyörät eivät ole vieläkään kykeneet päihittämään autoja, mutta silti moottoripyöriä myydään enemmän kuin koskaan. Kuulin myös juttua, että jotkut tollot ostavat yhä omenoita, vaikka appelsiinit ovat huomattavasti parempia.
Läppärin ja tabletin vertaileminen on suurin pirtein sama kuin vertailisi moottoripyöriä ja autoja tai omenoita ja appelsiineja: Siinä ei ole mitään järkeä, sillä niillä ei ole juuri mitään yhteistä.
Aivan! Molemmista löytyy omat hyvät puolensa. Esim. itse voisin hyvinkin ostaa jonkun tehokkaan ja suht ison läppärin (esim. joku MacBook Pro) ja sen lisäksi Tabletin. Niillä kuitenkin tulee tehtyä niin eri asioita ja käytettyä eri tilanteissa.
Eli nykypäivänä täytyy omistaa älypuhelin, tabletti, läppäri ja perus pöytä pc? Ei kuulkaas nyt ihan putkeen mene, kun päälle heitetään olohuoneen medialaitteet. Millä ajalla joka ikistä härveliä tulee käytettyä? Nykyaikana nopea helppo automatioistu synkkaus kaikkien laitteiden välillä lennosta ympäri maailman on aika hankalaa, eli tiedot sirpaloituvat pitkin poikin eri laitteille. Ei kiitos tälle kehitykselle. Toki kaiken maailman epäluotettavia pilvipalvelu hässäköitä on tarjolla, mutta epäluotettavia ne ovat koska niitä syntyy ja kuolee kuin sieniä sateella. Eli ainoa ratkaisu on pyörittää kuudentena laitteena omaa palvelinta operaattorin tiloissa, jotta oikeasti tieo säilyy ja on saatavilla aina laitteesta riippumatta.
Ei kai kenelläkään ole _pakko_ olla yhtään mitään laitteita. Sanoin, että niille laitteille on kuitenkin olemassa omat käyttökohteensa. Itselläni ei ole tablettia, eikä tehokasta läppäriä, mutta voisin hyvinkin hankkia sellaiset, eikä kumpikaan niistä jäisi käyttämättä.
Kivoja leluja nuo tabletit kyllä ovat, vähän kuten moottoripyörät. 😉
Mutta hlö. koht. pärjään yhdistelmällä auto, älypuhelin ja pöytäkone.
”Mutta hlö. koht. pärjään yhdistelmällä auto, älypuhelin ja pöytäkone.”
Pistän paremmaksi, pärjään yhdistelmällä älypuhelin, pöytäkone ja HSL:n kausikortti! ;D
Niin ja ongelmanahan oli että kyseessä oli jo kuudes laite… 😉
Ihan kiva vaan, että tästäkin tuotekategoriasta tulee enemmän tarjontaa ja sitä kautta kilpailua, joka ajaa valmistajat aina parempiin suorituksiin. Voisin kuvitella itselleni monia käyttötapoja tabletille, jos ns. tabletin verran rahaa polttelisi taskussa tai olisin luopumassa lähinnä satunnaisessa viihdekäytössä olevasta läppäristä.
Tämä siksi, että työkone on työkone, puhelin on puhelin (OK, silläkin pääsee jo nettiin, mutta ei mitään kosketusnäyttöjä), jolloin tällaisesta kämmentietokoneesta voisi oikeasti ollakin jo jotain hyötyä.
Dedbet / Puhalluskoe-elain.blogspot.com
”Selvästi suurin osa laitteista perustui Android-järjestelmään, joten alustan tulevaisuus näyttää myös tableteissa lupaavalta. Yllättävän paljon esillä oli myös Windows-tabletteja, jonka lisäksi muutama yhtiö luotti Linuxiin.”
Eli siis suurin osa luotti Linuxiin.
Kyllä nuo Tabletit ovat paikkansa mobiilimaailmassa löytäneet…itse pidän Galaxy Tabista erittäin paljon eikä se jää kotio kyllä koskaan…älypuhelin ja läppäri jää :). Tabi on osoittautunut erittäin hyväski jokapaikan höyläksi ja erittäin mielenkiinnolla odotan josko siihen tulisi Honeycomb päivitys jossain vaiheessa.