Nokia kutsuu lehdistöä helmikuun 13. päivä pidettävään tilaisuuteen

Matkapuhelinjätti Nokia on lähetellyt lehdistön edustajille kutsuja tulevaan tilaisuuteen, joka pidetään päivää ennen Mobile World Congress -messujen käynnistymistä eli 13. helmikuuta. Tapahtuma järjestetään Barcelonassa, mutta sen sisällöstä ei yhtiön puolesta ole paljastettu mitään varmaa. Pari päivää ennen (11.2.2011) Barcelonan tilaisuutta yhtiö kertoo tulevaisuuden suuntauksistaan Lontoossa.

Nokian odotetaan keskittyvän Barcelonassa tuotejulkistuksiin. Yleisesti suomalaisvalmistajan toivotaan vihdoin esittelevän lehdistölle ensimmäistä MeeGo-puhelintaan, jota markkinoilla odotetaan suurella mielenkiinnolla.

Nokian MeeGo-puhelimesta on pyörinyt verkossa viime viikkoina ristiriitaisia tietoja. Lähes varmana pidetyn QWERTY-näppäimistöllisen laitteen on huhuttu peruuntuvan ja tilalle arvellaan astuvan pelkkään kosketusnäyttöön pohjaavan laitteen. Myyntinimen odotetaan edelleen olevan Nokia N9. Huhuissa MeeGo-puhelimeen on myös yhdistetty 12 megapikselin kamera ja Intelin valmistama suoritin.

Lähde: My Nokia Blog

20 kommenttia

 1. Jos N900:n toimivuus + N8:n kamera = uusi N9, niin seuraava puhelimeni on valittu! 🙂

 2. Nyt sitä MeeGoo kehiin ja vähän hätäseen!
  Todellisuudessa vaikka Nokia WMC MeeGo -laitteen julkaisikin, niin se tulee myyntiin vasta 2012, jos vanhoja ennusmerkkejä on seuraaminen.

  1. Nokiastahan on jo linjattu julkisuuteen, että tulevaisuudessa tuotteet julkaistaan lähempänä myyntipäivää. Käytännössä hyödyt ovat suuret: on mahdollista luoda suurempi hype (kuten Apple) ja toisaalta julkaistut valmistumisaika-ennusteet ovat tarkempia (toisin kuin tänä vuonna Nokialla).

   1. Niin ja lisään vielä, että Canalysin arviot eroaa muiden arvioista. Netissä on olut jo vastaavia tilastoja joissa on yhdistetty markkinatietoja useista eri lähteistä: eri laitevalmistajien antamat tiedot sekä IDC:n Strategy Analyticsin, ABI researchin ja Gartnerin arviot niin niiden perusteella tommosta ohitusta ei ole tapahtunut.

  1. No, oli miten oli, taitaa olla vaan ajan kysymys kun Android painelee Symbianin ohi. Androidin on takana niin monta laitevalmistajaa.

 3. Ihmettelen että missään ei oteta huomioon että MeeGo tulee saamaan taakseen yhtä suuren valmistajajoukon kuin Android. Käyttiksen avoimuuden takia todennäköisesti vielä paremmin.. Nokia voisi vielä heittää vielä 5% ovi storen profitista valmistajille niin Android saataisiin yhtä nopeasti tapettua kuin se on syntynytkin. Androidin suosiohan ei milllään tavalla johdu siitä että se on ”niin hyvä”, vaan kun valmistajilla ei yksinkertaisesti muuta mahdollisuutta ole ilmaiseen käyttikseen ja ekosysteemiin. Luulen että Nokia vaan lähtee sille linjalle että pidetään Ovi store ja mapsit ym. ekslusiivisenä.. joka on virhe.

  1. Joo se on kyllä kumma, että aina selitetään, että MeeGo ei saa taakseen kehittäjiä, koska markkinaosuus on niin pieni. Olihan Androidinki markkinaosuus alussa pyöreä nolla! 😀

   Nokia lähtee ihan oikealle linjalle siinä, että pitää Mapsit, Storen, Musiikin ym. Ovi-palvelut saatavilla vain Nokian malleihin. Näin Noksun laitteille saadaan vähän lisäarvoa verrattuna muihin MeeGo-valmistajiin, ja sitä kautta ehkä uusia käyttäjiä mukaan, ja vanhat koukkuun.

   Luulisi, että MeeGolle tulee jokin omakin sovelluskauppa. Mahtaako muuten Intelin AppUp olla vain Intel-pohjaisille laitteille?

  2. Ovi Store on osa Nokian _omaa_ palveluportfoliota, enkä usko sen tulevan muiden valmistajien saataville. Sama hommahan se oli Symbianinkin kanssa, ei Ovi Store toiminut (ainakaan ilman temppuja) esim. Samsunging tai SE:n Symbian-puhelimissa.

   1. Mutta trendinä onkin, että kaikki tarjoajat (laite- ja palveluntarjoajat) haluavat oman kulmansa josta käyttäjät voivat imutella appseja.

    Uskoisin että Nokian MeeGo laitteella tulee olemaan siinä mielessä erityislaatuinen asema lähtökuopissa, että se tukee Nokian Ovi kauppaa ja Intelin AppUpp systeemiä. Eli kahden suuren tahon sovelluskauppaa.

 4. Ehkäpä nyt olisi taas syytä odottaa miltä tuo ihme-ihme-Meego näyttää ennen kuin ruvetaan puhumaan sen maailmanvalloituksesta. Ainakin kaikki näkemäni videot ko. käyttiksestä ovat olleet hirveää katseltavaa.

  1. Samaa mieltä siitä, että kannattaa odottaa varsinaista tuotetta! Mutta, tähän mennessä ei kai pahemmin ole ollut tietoa _Nokian_ käyttöliittymästä, joka tulee olemaan varmasti hyvinkin erilainen verrattuna niihin MeeGon nettisivuillakin nähtäviin ihme hutaisuihin.

  2. Näyttää ja näyttää. Se UI ja ulkonäkökö siinä taas on tärkeintä?

   1. Ei tietenkään ole GUI tärkein, mutta tärkeimpien asioiden joukossa kuitenkin. Jos MeeGo näyttäisi siltä kuin se ”esittelykuvissa” näyttää, niin tuskin olisi kauppohin jonoa. Vai voitko oikeasti väittää, että käyttiksen ulkonäöllä ei ole merkitystä? Okei, ei ehkä jollekin nörtille, jolle yksi puhelimen tärkein ominaisuuksista on Linux, mutta sitten ne kaikki muut harkitsisivat todennäköisesti Androidia tai iOS:ää (tai tietyissä piireissä Symbiania).

    Ja amerikanvalloituksesta on turha edes haaveilla!

   2. Esim. itse suhtaudun varovaisen positiivisesti MeeGoon tällä hetkellä, mutta jos UI ei ole kunnossa, jää todellakin ostamatta!

 5. Tiedoksenne. Meegolla on jo oma applet market, jonka toiminnasta vastaavat intel ja nokia. Eli ei ole sidottu ovi storeen

Kommentointi on suljettu!