Android 2.3 ei ota täyttä hyötyä irti tuplaydinsuorittimista

Motorola Atrix 4G:ssä on tuplaydinsuoritin.

Android-maailma rynnii kiihtyvää vauhtia kohti tuplaydinsuorittimia, mutta itse alustaa ei ole vielä täysin optimoitu hyödyntämään uusinta teknologiaa. Asiasta vihjaisee muun muassa Brandon Miniman, joka tunnetaan yhtenä mobiilimaailman asiantuntijoista sekä Pocketnow.comin perustujana. Heikkoon optimointiin viittaa myös se, että Androidin kehittäjäblogissa kehutaan tableteille suunnatun Android 3.0:n tuovan mukanaan tuen moniydinsuorittimille.

Alkuvuoden aikana muun muassa LG ja Motorola ovat esitelleet markkinoille tuplaydinsuorittimella varustettuja Android-puhelimia, jotka perustuvat Googlen mobiilialustan 2.2-versioon. Uusimpien tietojen valossa moniydinsuorittimen järkevyys voidaan kyseenalaistaa. Toki tulevaisuutta ajatellen se on loistava asia, olettaen että valmistajalla on kiinnostusta päivittää puhelimensa Android 3.0:n kännykkäversioon, joka saapuu markkinoille kuluvan vuoden aikana.

Lisää tuplaytimellisiä puhelimia on odotettavissa helmikuun Mobile World Congress -messuilla. Silloin suurista valmistajista kilpaan mukaan hypännee ainakin Samsung, jonka suositun Galaxy S -mallin seuraajan pellin alla hyrrää tuplaydinsuoritin.

2 kommenttia

 1. No tämä nyt ei yllätä yhtään. Itse olen jo pitkään ihmetellyt vaahtoamista tuplaydinprossuista.Tuntuu sikltä, että ihmiset luulee, että laitteeseen voi noin vaan lisätä prosessoriytimiä ja se tekee heti laitteesta nopeamman, ebergiatehokkamman jne. Asia ei nyt kuitenkaan ole noin yksinkertanen.

  Pelkkä toisen prosessoriytimen lätkäseminen laitteseen ei itsessään mystisesti muuta laitetta nopeammaksi jne. Myös senj käyttöjärjestelmän pitää tukea moniprosessorijärjestelmää,. Jos systeemi on suunniteltu vain yhdelle ytimelle, niin prosessoriytimien lisääminen laitteistoon on yhtä tyhjän kanssa koska niitä ei sillon pystytä hyödyntämään. Nykyisellään nuo kännyköiden alustatt vasta alkaa pikkuhiljaa tukea moniprosessorijärjestelmää, ja on epärealista ajatella että nuo ensimmäiset tuplaydinlaitteet pystyisi oikeasti hyöty,ään toisesta ytimestä-.

  Se on selvä, että kehitys johtaa kännykössäkin usean prosessoriytimen käyttöön, mutta nykyisellään on liian aikasta kuvitella että niistä lisäytimistä todella olisi iloa. Monet vouhottaa siitä miten tuplaydin kännyk’ässä on jotenkin niin mahtavaa ja nyt sitten Nokia on muka niin jäljessä kun ei ole moisia vielä tuobnut markkinoille. Minusta on kuitenkin parempi, että tuplaydinprossu tuodaan laitteeisiin vasta kun sitä oikeasti pystytään hyödyntämään.

  Niin ja todettakoon vielä, että jos laiteteseen lisätään toinen prosessoriydin, niin se ei todellakaan tarkota sitä että laitteen suorituskyky kaksinkertaistuisi. Todellisuudessa se nopeuden nousu on selvästi alempi.

  1. Mutta, ei pidä kuitenkaan tyrmätä, etteikö jo nyt markkinoille tulevista tuplaydinsuorittimella varustetuista laitteista olisi hyötyä kun tuplaytimiä aletaan tukea. Näin varmistetaan että tuplaydinsuorittimella varustettuja puhelimia on välittömästi tarjolla kuluttajille, kun saadaan tuki valmiiksi.
   Tietysti, aivan kelletahansa peruskäyttäjälle riittäisi aivan mainiosti yksiytiminen suoritin.. Mutta ahkerammalle käyttäjälle joka mielellään kustomoi puhelimensa käyttönsä mukaan, sekä yrittää hyödyntää viimeisetkin tehot mitä puhelimesta irti saa (etenkin Android-käyttäjillä suosittua), tuplaydinsuoritin on suorastaan mainio asia.

Kommentointi on suljettu!