Google esitteli tänään virallisesti Android 3.0 Honeycombin

Ohjelmistoyhtiö Google esitteli tänään virallisesti yleisölle uutta Android 3.0 -versiota, joka myös Honeycomb-nimellä tunnetaan. Ensimmäisen kerran alusta nähtiin tositoimissa jo tammikuun alussa CES 2011 -messuilla. Tänään yhtiö demosi uutuusalustaansa kuitenkin tarkemmin ja kertoi sen keskeisistä uudistuksista.

Uusi Android-versio on optimoitu suuria kosketusnäyttölaitteita varten. Sen myötä alustan käyttöliittymä on kokenut merkittävän muutoksen. Google keskittyi tilaisuudessaan demoamaan lähinnä kotinäkymää ja widgettejä, jotka voivat olla aikaisempaa monipuolisempia. Samalla niin sanottuja näytölle ponnahtavia ilmoituksia on viilailtu ja ne sisältävät Honeycombissa aikaisempaa enemmän informaatiota. Nykyiset sovellukset toimivat ongelmitta Android 3.0:ssa, mutta kehittäjille on tarjolla uusia työkaluja, joilla ohjelmat ja pelit voidaan optimoida tabletteja varten.

Uuden käyttöliittymän lisäksi kehitystiimi on keskittynyt suorituskykyyn. Uusi Render Script -grafiikkamoottori takaa paremman suorituskyvyn ja mahdollistaa sulavat käyttöliittymäefektit. Honeycombissa 2D- ja 3D-grafiikat tukevat laitteistokiihdytystä, jonka hyödyntäminen kehittäjille on Googlen mukaan erittäin helppoa.

Sovellukset ovat Android 3.0:ssa saaneet uuden ilmeen: musiikkisoitin on toteutettu näyttäviä 3D-efektejä hyödyntämällä, Gmail käyttää hyödyksi kasvaneen näyttöpinta-alan ja kamerassa on täysin uudistunut käyttöliittymä. Mukana on myös täysin uusia sovelluksia kuten Google Body, jonka avulla ihmiskehoon pääsee tutustumaan tarkasti.

3 kommenttia

  1. Hyvin lupaavalta vaikuttaa, toivottavasti laitteita alkaa saapua tänne Suomeen mahdollisimman nopeasti.

  2. Vahva suoritus Androidilta.

    Tästä on kovaa tulossa uusi ”Windows”.

    1. Jep, pidän kyllä iPadista, mutta se voi vaihtua Motorola Xoomiin keväällä, jos iPad 2 ei yllä samaan. Sen verran vakuuttavia ocat nuo eri esitykset mitä netissä pyörii.

Kommentointi on suljettu!