Samsung Galaxy S jyrää myös Japanissa

Android-pohjaisen Samsung Galaxy S:n menesty on varmastikin tullut blogimme aktiivilukijoille hyvinkin selväksi. Korealaisvalmistajahan iloitsi alkuvuodesta myyneensä lippulaivaansa vajaassa seitsemässä kuukaudessa kymmenen miljoonaa kappaletta. Puhelin on ollut siinäkin mielessä yhtiölle tärkeä, että se nosti Samsungin hetkessä merkittävien Android-valmistajien joukkoon.

Hyvä menestys Euroopassa ja Amerikassa ei automaattisesti tarkoita kovia sijoituksia Japanin matkapuhelinmarkkinoilla. Galaxy S on kuitenkin onnistunut valloittamaan myös japanilaisasiakkaiden sydämet, sillä tutkimusyhtiö Gfk Japan raportoi laitteen olleen maan myydyin puhelin tammikuun toisella viikolla. Puhelin jätti taakseen iPhone 4:n, joka valtasi seuraavat kaksi sijaa 16 GB:n ja 32 GB:n versioillaan. Loput sijoitukset menivät paikallisille valmistajille kuten Sharpille, Panasonicille ja Toshiballe.

Japanin matkapuhelinmarkkinat ovat hiljalleen avautuneet ulkomaisille valmistajille. Edelleen hallinnassa ovat pitkälti japanilaiset yhtiöt, mutta Apple ja Samsung ovat menestyksellään osoittaneet, että myös muilla on mahdollisuus kohota korkealle. Applen iPhone 4 hallitsi Japanin listaa viime vuoden puolella peräti 18 viikkoa, kunnes Galaxy S kiilasi sen ohi loka-marraskuussa. Korealaisvalmistajan alkuvuoden menestys Japanissa ei siis tule yllätyksenä.

Lähde: MobileCrunch