Androidin ohjelmistokauppa toimii nyt myös verkossa – lähettää sovellukset suoraan puhelimeen

Ohjelmistomahti Google on avannut Android Market -ohjelmistokaupasta verkkoselaimessa toimivan version. Se tarjoaa uuden mahdollisuuden ladata ja ostaa sovelluksia puhelimeensa. Verkkopohjaiseen kauppaa pääsee käsiksi osoitteessa market.android.com.

Android Marketin verkkoversio noudattelee puhelimilta tuttua kaavaa. Käyttöliittymä on hiottu tietokoneita varten, mutta mukana on tutut kategoriat ja ominaisuudet. Nimikkeitä pääsee selaamaan maksullinen/ilmainen periaatteella sekä kategorioittain. Hakutoiminnolla kaupasta voi kätevästi etsiä juuri tietyn nimikkeen.

Verkkopohjaisen Android Marketin käytännöllisimpiin ominaisuuksiin kuuluu sovellusten lataaminen. Käyttäjä voi verkon kautta niin sanotusti lähettää sovelluksia suoraan puhelimeen. Verkosta valitaan halutut sovellukset ja muutaman sekunnin päästä puhelin aloittaa latauksen automaattisesti. Jos käyttäjältä löytyy useita Android-puhelimia, antaa selainkauppa valita mihin luuriin ohjelma tai peli asennetaan.