Päivitetty Ovi Kauppa lupaa tarkempia hakutuloksia ja paremman tuen Qt-sovelluksille

Nokia on päivittänyt puhelimilleen suunnatun Ovi Kauppa -ohjelmistokaupan uuteen versioon, joka tuo mukanaan erityisesti uudistuksia Symbian^3-laitteiden omistajille. Se sisältää S^3-puhelimille tuen arabian kielelle, paremman tuen Qt-pohjaisille sovelluksille, tarkemman hakutoiminnon ja useita pienempiä korjauksia.

Kyseessä on ensimmäinen Ovi Kauppa -päivitys Symbian^3-pohjaisille luureille. Tärkeimpänä uudistuksena voitaneen pitää parantunutta Qt-tukea. Mukaan lisätty Qt Smart Installer mahdollistaa Qt-sovelluksien lataamisen ja asentamisen aikaisempaa helpommin ja varmemmin puhelimeen. Samalla Qt-sovelluksien lisäämistä Ovi Kauppaan on nopeutettu, jonka odotetaan laajentavan Ot-sisällön määrää kaupassa.

Tarkentunut hakutoiminto on saatavilla kaikille kauppaa tukeville alustoille. Se asennetaan käyttäjien puhelimiin automaattisesti ilman erityistä ilmoitusta. Päivitys tarkentaa hakutulosten osuvuutta muun muassa käsittelemällä paremmin saman kuvauksen omaavia sovelluksia.

Lähde: All About Symbian

6 kommenttia

  1. Tuo Smart Installer on tavallaan vähän kuiin Linuxin paketinhallintatyökalu. Eli kun Qt-sovellus asennetaan puhelimeen, niin Smart installer tarkistaa onko puhelimessa asennettuna Qt:n ydinosat ja sovelluksen tarvitsemat Qt-moduuklit. Jos jokin sovelluksen vaatimista kamoista ei ole asennettuna, niin ne haetaan automaattisesti netistä ja asennetaanm automaattisesti. Eli Smat installer hanskaa ohjelmapakettien riippuvuudet samaan tapaan kuin esim Debianin paketinhallinnan työkalut kuten apt-get.

  2. Ilmeisesti Nokiankin Ovi store alkaa vihdoinkin saamaan tuulta alleen. Onkin tainnut Nokialla olla melkoinen työ sen kanssa. Vielähän Symbianin sovellustarjonta on lapsenkengissä, mutta eiköhän se siitä pikkuhiljaa.

  3. Voisivat lisätä päivitysosion jo puhelimessa oleville sovelluksille. Saisivat myöskin dumpata tuon WRT ja tehdä natiivisoftan Symbianille tai Qt softan paremminkin.

    1. QML eli Qt Quick tulee ennen pitkään korvaamaan varmasti WRT:n, mutta ei vielä hetkeen. Kyllähän tuonne Ovi Kauppaan ilmestyy aika vauhdilla softaa, mutta hyvät apajat olisi kunnon sovelluksille tienata rahaa.

      1. Niin eihän noissa uusissa Symbian^3 puhelimissa taida vielä olla tukeakaan QML:lle.

Kommentointi on suljettu!