Android-tabletit nakertavat iPadin markkinaosuutta

Apple iPadin valta-asema tablet-markkinoilla on edelleen hurja, mutta Googlen Android-alusta nousee takana kovaa vauhtia. Tutkimusyhtiö Strategy Analyticsin mukaan Android valtasi tablet-markkinoista vuoden 2010 loka-joulukuussa 22 prosenttia. Alustan markkinaosuus nousi kyseisenä aikana merkittävästi, sillä vielä neljännestä aikaisemmin osuus liikkui hieman reilussa kahdessa prosentissa.

Selvä markkinajohtaja on edelleen iPad, joka kaappasi kakusta vuoden 2010 viimeisellä neljänneksellä 75 prosenttia. Osuus laski kuitenkin edellisneljänneksestä merkittävästi, jolloin Applen hallussa oli vielä 95 prosenttia tablettien myynnistä.

Tilastojen mukaan Apple toimitti liikkeelle 7,3 miljoonaa iPadiä vuoden 2010 loka-joulukuussa. Se on 74 prosenttia edellistä kolmen kuukauden jaksoa enemmän. Samassa ajassa Android-tablettien toimitukset kasvoivat noin 100 000 laitteesta 2,1 miljoonaan kappaleeseen. Suurin kiitos kasvusta kuuluu Samsungin Galaxy Tabille, joka ylitti hiljattain kahden miljoonan myydyn laitteen rajapyykin.

Lähde: BGR

4 kommenttia

  1. Ja tilanne muuttuu radikaalisti tämän vuoden aikana. Loka joulukuussahan tableteissa oli ainoastaan yksi varteenotettava kilpailija CalaxyTab ja vielä puhelin käyttiksellä. Vegasin messuilla esiteltiin yli sata uutta tablettia joista ensimmäiset tulevat myyntiin näinä päivinä. Lisäksi uudella tablet käyttöön suunnitellulla käyttiksellä. Jo on ihme jos ei prosentit muutu tämän vuoden aikana päinvastaisiksi Apple 25% Muut 75%.

    1. Varmasti juurikin näin, ei ole ihme jos pioneerituotteen markkinaosuus on lähellä 100 %. On se väistämätöntä, että kilpailijat nakertaa markkinaosuuksia. Silti iso hatunnosto Applelle, kun on asettanut riman korkealle.

    2. Markkinaosuuksien vertaileminen on vielä tässä vaiheessa yhdentekevää, sillä Applea lukuunottamatta valmistajat ovat vasta pääsemässä vauhtiin. Esimerkiksi Samsung Galaxy Tab on enemmänkin demolaite ja Samsungilta tulee taatusti uusia tabletteja vielä kevään aikana. HTC ei ole ehtinyt edes julkaisemaan omaa tablettiaan ja Motorola Xoom saapuu kauppoihin vasta maaliskuussa. Lisäksi markkinoilla on valtava määrä pienempiä pelureita, joista vain murto-osa jää eloon. Joskus loppuvuodesta voidaan sitten katsoa miten eri valmistajat ovat menestyneet.

  2. iPadilla on aika vankka etumatka ja ainakin Galaxy Tabissa on uutitsten mukaan ollut paljon valmistusvikoja. Lisäksi Androidin tablettien kirjava päivitettävyys hidastaa niiden markkinaosuuden kasvua. Miksi hankkia kopio, kun aitojakin on tarjolla.

Kommentointi on suljettu!