LG aikoo tuoda NFC-pohjaisen maksusysteemin Eurooppaan vuonna 2012

Korealaisvalmistaja LG aikoo lanseerata NFC-pohjaisen maksusysteemin Euroopassa vuoden 2012 aikana. Yhtiön teknologia mahdollistaisi maksujen suorittamisen esimerkiksi heilauttamalla NFC-sirullista matkapuhelinta päätelaitteen edessä.

LG kertoo teknologian olevan jo beta-testauksessa. Yhtiö sanoo sen olevan suunnattu erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille, mutta sen tarkempia yksityiskohtia valmistaja ei projektistaan suostu vielä kertomaan. Ilmeisesti luvassa on kuitenkin kokonaisvaltainen ratkaisu, jossa huomioidaan sekä kuluttajat että hyödykkeitä myyvät yrittäjät.

NFC-teknologiaan panostaminen on LG:n kannalta järkevä ratkaisu. Tutkimusyhtiö Frost & Sullivan odottaa vuoteen 2015 mennessä markkinoilla pyörivän yli 860 miljoonaa NFC-sirulla varustettua matkapuhelinta. NFC:n arvellaan muodostuvan käytetyimmäksi teknologiaksi mobiilimaksamisen saralla.

Matkapuhelimissa NFC on hiljalleen yleistymässä. Tekniikka löytyy jo muutamista markkinoilla olevista puhelimista, mutta sen hyödyntäminen jokapäiväisessä käytössä on vielä melkolailla mahdotonta. Toivottavasti LG:n kaltaiset projektit saavat tuulta alleen, jotta NFC saataisiin vihdoin puheista käytäntöön.

Lähde: Reuters