Nokia Bubbles – lisää toiminnallisuuksia S^3-puhelinten lukitusnäkymään

Nokia on puskenut Beta Labs -palveluunsa jälleen uuden testisovelluksen, jonka monet Symbian^3-puhelinten omistajat kokevat varmastikin hyödylliseksi. Kyseessä on hauskasti sovelluksen toiminnallisuutta kuvaava Nokia Bubbles, joka lisää toiminnallisuuksia uusien Symbian-puhelinten lukitusnäkymiin.

Ruudulla pomppivien kuplien avulla voidaan poistaa näytönlukitus sekä hallita useita muita puhelinten ominaisuuksia. Käyttäjä voi tarkastaa niiden avulla nopeasti esimerkiksi saapuneet viestit ja ohi menneet puhelut. Sen lisäksi kuplilla voidaan hallita muun muassa musiikkisoitinta ja radiota sekä vaihtaa kuplanäkymän taustakuvaa ja puhelimen profiileja.

Nokia Bubbles on ladattavissa täältä.

Juttuvinkistä kiitokset Jussille!

Lähde: Nokia Beta Labs

21 kommenttia

 1. Hiplailin tänään Nokia E7 puhelinta kännykkämessuilla Bangkokissa. Systeemi pyöritti vieläkin sitä samaa S3 versiota kuin N8 eli pysytilassa qwertya ei ollut. Ja hemmetti kun se vehje oli hankala aukasta, tuli näppäiltyä ruutua vahingossa, ei toiminut peukalotyöntö ei. Tekniikkalaji varmaankin. Swype oli mukana. Kertoivat että ”ensi kuussa tulee saataville”.

 2. bubbles as finish we call this pupels.. wtf??

 3. On ällistyttävä kuinka sukkelasti tuo Qt Quick (QML) toimii, verrattuna AVKONiin.

  Beta Labsiin on tullut vähän ajan sisään paljon hienoja sovelluksia. Toivottavasti näistä useampi pääsee oikeasti ”kehitykseen” jossain välissä.

 4. Pistäisivät vielä nuo kuplat puhkeamaan, niin saataisiin sopivaa symboliikkaakin peliin.

  1. Ainahan tuota voi ehdottaa, viestiä vaan betalanseiin 🙂 Nokiahan nimenomaan toivoo palautetta betalabsissa julkaistuista sovelluksista 🙂

 5. Ei taas tätä juntti englantia… Aika hankalalta näyttää noiden kuplien metsästys, miksi ne ei voi vain pysyä paikallaan?

  1. Ei tuo minusta mitenkään hankalalta vaikuta. Kuplien liike nyt on silmäkarkkia. Se liike ei tietenkään olisi välttämätöntä, mutta näyttää kivemmalta kuin stattinen ruutu. Mutat kukaan ei pakota käyttämään tuota sovellusta. Jos se susta on hankala, niin älä käytäsitä sitten.

  2. ”junttienglanti” on kyllä kumma juttu… Pääsääntöisestihän suomalaiset puhuvat ihan sujuvaa englantia, mutta hirveän usein näihin videoihin päätyy tällaista tökeröä. Suomalaista aksenttia en mitenkään häpeä, eihän tässä brittejä olla, mutta saisi olla hieman sujuvampaa tuo ulosanti.

   1. Samaa ihmettelen, näitä Nokian esittelyvideoita kun katselee niin aina tulee mieleen että osaisi itsekkin puhua parempaa englantia. On se aika kumma ettei Nokian kokoinen jätti onnistu löytämään sujuvaa englantia taitavaa esittelijää..

 6. Olisko ollut liikaa vaadittu, että nuo turhat bubblat olisivat noudatelleet edes jotenkin fysiikan lakeja? Se on yllättävän tärkeä käytettavyyselementti, kuten olemme iPhonesta saaneet oppia.

  1. Itseasiassa tuossahan ihan selvästi kuplien liikkeeseen vaikuttaa puhelimen asento ja pauinovoima. Toisekseen ethän edes tiedä mistä materiaalista nuo kuplat on tehty tai sisältääkö ne kaasua jne. Ja tuskin nyt tälläsessä sovelluksessa on mitenkään tarpeen noudattaa pilkuntarkasti fysiikan lakeja. Miten se nyt muka edes käytettävyyteen vaikuttaa?

  2. Fiksua kommentoida käytettävyyttä videon perusteella…

 7. Ei tuo ralli englanti nyt niin huonoa ollut. Jos videossa puhuttaisiin vaikka italian tai ranskan aksentilla niin suomalaisesta se taas ei kuulosta yhtään juntilta.

  Kuplat tosiaan saisivat pysyä enemmän paikoillaa.
  Hieno efekti, mutta ei niin käytännöllinen, jos haluat äkkiää saada jotain auki.

 8. Sain ton bubbles homman toimiaan mut miten ihmeessä sitä pystyy muokata? en löydä mistään jotain paikkaa mistä pääsee asetuksiin.

  1. Se bubbles on betavaiheessa, lähetä viestiä Nokia Labsiin ja esitä toiveita.

 9. Näyttää siltä, että kyllä nämä Nokian tekemiset ihmisiä kiinnostaa, ainakin näin kommenttien määrän perusteella.
  Hauskan oloinen ohjelmahan tuo vaikuttaa olevan!

 10. On kyllä hauska ja kätevä… vielä kun tuosta kehittyy, niin AVOT! 🙂

  Näytti asentavan uusimman QT:nkin samalla puhelimeen.

  Tuota en ymmärtänyt, että mitä nuo numerot tossa yhdessä kuplassa meinaa?

 11. Pakko sanoa että menee noksun r&d rahat vääriin asioihin…

 12. mulla toi on toiminu tosi hyvin c7.lla ja on kylla ollut hyva, ei valittamista, asetuksiin paasee kun pitaa taustakuvaa pohjassa.

Kommentointi on suljettu!