MobiiliBlogin videolla: QWERTY:llä varustettu Android-puhelin Samsung Galaxy 551

Korealainen Samsung esitteli ensimmäisen QWERTY:llä varustetun Android-puhelimensa viime vuoden lokakuussa. Puhelin ei sijoitu tekniikaltaan kärkipäähän, vaan tarjoaa maltillisia ominaisuuksia kompaktissa paketissa. Laitteen hinta liikkuu Suomessa edullisimmillaan hieman alle 300 eurossa.

Samsung Galaxy 551 -nimellä tunnettavan puhelimen teknisestä suorituskyvystä vastaa 667 megahertsin suoritin. Se takaa kohtalaisen suorituskyvyn, mutta ei riitä tarjoamaan sulavaa käyttökokemusta esimerkiksi raskaita verkkosivuja selattaessa. Ohjelmistopuolelta löytyy Android 2.2 -alusta ja TouchWiz 3.0 -käyttöliittymä.

Laitteen muita ominaisuuksia ovat HSDPA, WiFi, Bluetooth, A-GPS, microSD-muistikorttipaikka, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja kolmen megapikselin kamera. Kosketusnäyttö on kooltaan 3,2 tuumaa ja yltää 240 x 400 pikselin tarkkuuteen. Kokoa laitteella on 111 x 55 x 15,2 millimetriä ja se painaa 156 grammaa.

Rakenteeltaan Galaxy 551 jatkaa Galaxy S:n linjalla. Pääosassa on muovi, joten kovinkaan laadukkaalta laite ei kädessä tunnu. Näppäimistön vaste on kuitenkin kohtalaisen hyvä ja kiitos skandien se sopii suomalaisen käteen mainiosti. Fyysinen näppäimistö toimii pienehkön näytön kanssa hyvin, sillä virtuaalinäppäimistön kanssa joutuu 3,2 tuuman näytöllä olemaan tarkkana.

2 kommenttia

  1. ”Fyysinen näppäimistö toimii pienehkön näytön kanssa hyvin, sillä virtuaalinäppäimistön kanssa joutuu 3,2 tuuman näytöllä olemaan tarkkana.”

    Olen sama mieltä. En tuota kyseistä luuria ole kokeillut, mutta oman Palm Pre 2:n näytölle (3,1″) en voisi kuvitellakaan virtuaalinäppäimistöä. 🙂

  2. Hyvä Teemu. Olet kehittynyt noissa videoissa. Kansainvälistä tasoa, ei turhaa löpinää, jokainen osaa katsoa ja itse havaita. Lisää samanlaista, jaksaa katsoa loppuun asti. KIITOS.
    Ai niin…toi puhelin. Kai hinta laatusuhde kohdallaan.

Kommentointi on suljettu!