Samsung Galaxy SL vaihtaa Super AMOLED:n Super Clear LCD -näyttöön

Korealainen Samsung on tuomassa markkinoille huippusuositusta Galaxy S -puhelimestaan uutta versiota, jossa alkuperäisen mallin kehuttu Super AMOLED -paneeli on vaihtunut Super Clear LCD -näyttöön. Puhelin tunnetaan nimellä Samsung Galaxy SL sekä mallimerkinnällä I9003. Vielä on epäselvää korvaako uutuus alkuperäisen mallin kaikilla markkina-alueilla vai suuntautuuko se valittuihin maihin.

Toinen merkittävä muutos on Hummingbird-suorittimen vaihtuminen yhden gigahertsin OMAP 3630 -prosessoriin. Sisäistä muistia laitteesta löytyy 16 gigatavua, kun Galaxy S:ää saa ainakin muutamilla markkinoilla sekä 8 että 16 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Akun kapasiteetti on noussut 1500 mhA:sta 1650 mhA:n.

Samsung Galaxy SL on aavistuksen alkuperäismallia suurempi ja painavampi. Se on mitoiltaan 123,7 x 64,2 x 10,59 millimetriä (Galaxy S: 122,4 x 64,2 x 9,9 millimetriä) ja painaa 131 grammaa (Galaxy S: 119 grammaa).

Muilta osin ominaisuudet ovat pitkälti pysyneet muuttumattomina. Mukana on muun muassa HSDPA, Bluetooth 3.0, viiden megapikselin kamera ja microSD-muistikorttipaikka. Näytön koko on pysynyt neljässä tuumassa ja yltää edelleen 480 x 800 pikselin tarkkuuteen.

Paneelin vaihdoksella yhtiö haluaa todennäköisesti varmistaa AMOLED-näyttöjen riittävyyden Galaxy S:n seuraajalle, joka esitellään Mobile World Congress -messuilla.

Lähteet: GSMArena & Samsung

3 kommenttia

  1. Ilmeisesti Samsung haluaa säilyttää Galaxy S:n tavalla tai toisella mallistossa eräänlaisena halpamallina? Jos nimittäin Galaxy S:n seuraajasta huhutut ominaisuudet pitävät paikkansa, niin Samsungin mallistossa olisi kyllä tilaa sen riisutulle versiolle. Mikäs sen kätevämpää kuin edellisen mallin muokkaaminen ja hinnoittelu uudestaan.

  2. No ei tolla päätöksellä kyllä ainakaan akun kestoa paranneta ja näytön energiankulutusta vähennetä 😛

  3. Samsungin on pakko laskea hintoja kun kilpailu on kovaa ja LCD on myös tuotannollisista syistä parempi vaihtoehto. AMOLED näytöt ku tahtovat loppua kesken.

Kommentointi on suljettu!