Kiinalainen ZTE Blade jatkaa Elisan myydyimpänä matkapuhelimena

Teleoperaattori Elisan myydyimpänä matkapuhelimena tammikuussa jatkoi kiinalaisen ZTE-valmistajan Blade-malli, joka valtasi piikkipaikan myös joulukuussa. Kakkospaikalta löytyy Applen iPhone 4, joka tippui joulukuun listalta kokonaan pois saatavuusongelmien vuoksi. Pronssisijan valtasi Desire HD, joka on taiwanilaisen HTC:n Android-malliston lippulaiva.

Kotimaisen Nokian ensimmäinen malli Elisan listalta löytyy sijalta neljä, jonka itselleen valtasi C7. Kaikkiaan Nokian luurit veivät edelleen enemmistön sijoituksista, vaikka aivan kolmen kärkeen ne eivät yltäneetkään.

Älypuhelinten suosio osoittaa, että suomalaiset ovat löytäneet puhelinten sovellukset. Käytetyimpiä sovelluksia ovat Facebookin kaltaiset sosiaalisen median sovellukset, mutta myös kohdennetut sovellukset kuten Elisa Viihteen uusi sovellus on otettu hyvin vastaan”, Henri Korpi Elisalta kertoi.

Korealaisen Samsungin Galaxy S sinnittelee Elisan listalla edelleen. Se paransi asemiaan joulukuusta yhdellä pykälällä nousten sijalle 12. Puhelin on roikkunut listalla syyskuusta asti, jolloin Elisa aloitti kuukausittaisten tiedotteiden julkaisemisen.

Elisan myydyimmät matkapuhelimet tammikuussa 2011:

9 kommenttia

 1. Tulee iskuna monille faneille täällä Elopin kirje Nokian henkilöstölle: Nokian alusta on tulessa, ja hyppy uuteen alustaan saattaa olla pakko tehdä. Meego-laitteita hyvällä onnella yksi vuoden loppuun mennessä pihalle, Symbian on vaikea koodata jne. Lukekaa itse, kyllä se nyt vaan niin on että vaikka fanit kuinka haluavat Meegon ja Symbianin menestyvän niin firmassa on oikeasti kovat paikat edessä.

  http://tech.fortune.cnn.com/2011/02/08/nokias-elop-drops-bomb-the-platform-is-on-fire/

  1. Näköjään täälläkin kirjoittelevilla Nokia-faneilla on huomattavasti ruusuisempi kuva Nokiasta kuin Nokian toimitusjohtajalla… Hienoa kuitenkin, että Elopilla on parempi käsitys ja asialle ollaan selvästi nyt tekemässä jotain! Ja sekin on hyvä, että Elopin memon sävy on kuitenkin tavallaan ”uskoa huomiseen” ajava, eikä luovuttanut.

   Toivottavasti ”Nokian uusi suunta” aloitetaan nyt näyttävillä investoinneilla oikeisiin kohteisiin, eikä taas jollain säästötoimilla. Tätä tilannetta tuskin olisi, jos ei olisi ”tehostettu” ja ”säästetty” joka kohdassa. Totta kai rahavirtaa pitää tarpeen mukaan ohjailla yrityksen sisällä oikeisiin suuntiin, mutta ei niin, että joka paikasta tiristetään.

  2. Herra Jänis. Perjantaina se kuullaan. Eikö tässä ole jo reilut 2 viikkoa putkahtanut liki 40 eri nokiauutisia? Vaihda Androidiin. Älä mene Androidiin. WP7 Noksuihin. Älä mene WP7. jne.

   Nokialla taitaa olla tulossa jotain kiinnostavaa, kun kauhea haloo ja tuuliviirejä joka suunnalta.

   En usko artikkeliin pätkääkään.

   1. Siis et usko, että olisi oikeasti Elopin viesti, vai? Miksi et?

    Jotain Nokian on pakko tehdä, koska nykymeno ei voi jatkua. Myynnissä suunta on koko markkinan suunnan huomioiden laskussa Nokialla. Ja jotain pitää tehdä myös tälle brändiarvon laskulle.

   2. Koska asia kuullaan huomenna. Tuo artikkeli ei vaan ole uskottava vaan keksitty päästä. Palava alusta tarkoittaa ihan jotain muuta kuin mitä viitataan puhelimiin.

 2. Ei ihme jos C7/N8 ei mene kaupoiksi, kun muut myyvät 10% halvemmalla kuin Elisa.

  1. Ihan samalla tavalla ne muutkin on Elisa Shopitissa kalliimpia. Esim. Desire HD maksaa Shopitissa 579 €, verkkokauppa.com:ssa 549 € jne. ZTE:n hintaa on siinä mielessä vaikeampi arvioida, kun siitä on ainakin kahta eri versiota maailmalla, sama iPhonen kanssa, sitähän ei periaatteessa muut myy Suomessa kuin Elisa ja Sonera.

   1. Ja tuossahan taitaa olla mukana kytkyt kanssa? Se varmaan selittää Bladen suosion, sitähän on saanut naurettavan hyvällä tarjouksella.

 3. Olisikohan korkea aika korjata otsikkoa sen verran että tuota zte :ta jaetaan ilmaiseksi mobiililaajakaistan mukana. Ei todellakaan myydä. Täten sitä ei voi mitenkään verrata muihin elisan myymiin puhelimiin.

Kommentointi on suljettu!