Kyocera ja Sprint tuovat Amerikkaan Android-puhelimen kahdella näytöllä

Elektroniikkayhtiö Kyocera ja teleoperaattori Sprint tuovat Amerikan markkinoille mielenkiintoisen Android-puhelimen, jonka ominaisuuksiin kuuluu kaksi 3,5 tuuman WVGA-tason kosketusnäyttöä. Yhtiöt mainostavat Kyocera Echon ainutlaatuisen rakenteen auttavan hyödyntämään moniajoa, kun molemmilla näytöillä voidaan ajaa omia sovelluksiaan.

Kyocera kutsuu puhelimensa teknologiaa, joka mahdollistaa näyttöjen toimimisen erillään sekä yhdessä, pivot hinge -nimellä. Näyttöjä voidaan käyttää sekä vierekkäin että päällekkäin. Kekseliään rakenteen ansiosta puhelinta voidaan käsitellä myös perinteisen kosketusnäyttöpuhelimen tavoin, jolloin siis ainoastaan yksi paneeleista on näkyvissä (Single-Screen Mode).

Puhelimelle optimoidut sovellukset osaavat hyödyntää kahden näytön tarjoamia etuja. Esimerkiksi sähköpostia kirjoitettaessa virtuaalinäppäimistö pomppaa esiin toiseen näyttöön, jolloin ylempi paneeli jää vapaaksi itse viestille. Tätä tilaa kutsutaan Optimized Modeksi.

Kolmas tila on Tablet Mode. Siinä sovellus venyttää itsensä molemmille näytöille.

Kyocera Echon muita ominaisuuksia ovat yhden gigahertsin Snapdragon QSD 8650 -prosessori, 3G, WiFi b/g/n, viiden megapikselin kamera, 720p-videokuvaus, Bluetooth 2.1 ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Luurissa pyörii Android 2.2 -alusta. Kooltaan puhelin on 115,0 x 56,5 x 17,2 millimetriä ja se painaa 193 grammaa.

Puhelin saapuu myyntiin keväällä 199,99 dollarin hintaan.

Lähteet: UnwiredView & Engadget

3 kommenttia

  1. Jännä idea. Omaan makuuni tosin ehkä hieman liian outo, mutta en nyt mitenkään erityisemmin ”vastustakaan”. Ihan näppärältähän tuo vaikuttaa. 🙂

  2. no huh-huh. Akku menee varmaan tunnissa…

  3. Hintaa on ehkä hieman turha mainita, se kun on paikallinen kytkyhinta.

Kommentointi on suljettu!