HP esitteli uuden sukupolven webOS-puhelimet: Pre 3 ja Veer

HP Pre 3 ja HP Veer

Tietokonejätti HP esitteli eilen seuraavan sukupolven webOS-puhelimet, jotka tottelevat nimiä Pre 3 ja Veer. Puhelimet jatkavat muotoilullisesti Palmin viitoittamalla linjalla, jonka HP osti itselleen viime vuoden huhtikuussa. Tietokonejätti on hiljalleen siirtänyt Palmin nimeä sivuun ja uudet puhelimet sijoittuvatkin HP:n brändin alaisuuteen.

Kaksikosta HP Pre 3 on uusi webOS-malliston lippulaiva ja seuraaja vuoden 2010 lopulla myyntiin saapuneelle Palm Pre 2:lle. Se sisältää edeltäjäänsä suuremman 3,58 tuuman kosketusnäytön ja tehokkaamman 1,4 gigahertsin Qualcomm MSM 8×55 -suorittimen. Kosketusnäytön resoluutio on samalla noussut 480 x 800 pikseliin. Tuttuun tapaan mukana on myös alhaalta esiin liukuva QWERTY-näppäimistö, joka kuuluu Pre-sarjan perinteisiin ominaisuuksiin.

HP markkinoi Pre 3:sta yrityskäyttäjille, jotka haluavat suoriutua päivittäisistä tehtävistä ja hallita henkilökohtaista elämäänsä. Puhelimesta löytyy WiFi b/g/n, A-GPS, Bluetooth 2.1, taustamelun vaimennus, viiden megapikselin kamera, LED-salama, 720p-videokuvaus sekä 8 tai 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Kooltaan Pre 3 on 111 x 64 x 16 millimetriä se painaa 156 grammaa.

Toista uutukaistaan HP mainostaa pienikokoiseksi ja kyvykkääksi älypuhelimeksi. Se tarjoaa 2,6 tuuman kosketusnäytön (320 x 400 pikseliä), QWERTY-näppäimistön, kahdeksan gigatavua tallennustilaa, HSPDA:n, A-GPS:n, WiFi:n (b/g/n), Bluetooth 2.1:n ja viiden megapikselin kameran. Paketin toimivuudesta huolehtii 800 megahertsin Qualcomm Snapdragon MSM7230 -prosessori. Kokoa laitteella on 84 x 54,5 x 15,1 millimetriä ja se painaa 103 grammaa.

Uutukaisista HP Veer saapuu markkinoille keväällä, mutta lippulaivamallia joudutaan odottelemaan kesään asti. Mielenkiintoista on nähdä laajeneeko webOS-puhelinten saatavuus vihdoin myös Suomeen. Tästä saamme varmastikin tietoa myöhemmin.

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/2474/

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/2475/

Lähteet: Engadget & Engadget

10 kommenttia

  1. Ehkä Noksu yllättää huomenna ja ottaa WebOS:n WP7:n tai Androidin sijaan. 😉

  2. WebOS on kyllä jotenkin Androidia huolitellumman näköinen. Ihan kiinnostava olisi kyllä tuo Pre3, mutta ei vaan HP:n ja Palmin jakelukanavat ole vielä kovin kattavat kun noita ei periaatteessa Suomessa myydä ollenkaan.

    1. Pakko sanoa, että myös se Touchpad vaikutti hyvinkin mielenkiintoiselta laitteelta. Saa nähdä tyytyykö HP vain Amerikan markkinoihin (+ muutamat muut maat), vai kiinnostaako laajempikin markkina-alue.

  3. ton ostan desiren tilalle jos tulee suomeen jess

  4. webOS vaikuttaa ihan kelvolliselta alustalta. HP on yrityspalveluissa melkoinen jättiläinen ja sieltä noille löytyy varmasti käyttäjiä. Todellinen ongelma lienee kuitenkin saada sovelluskehittäjiä mukaan alustalle, jonka markkinaosuus on lähes olematon.

  5. WebOS on kyllä loistava! Ja onhan sielä App Catalogissa ”jo” vähän yli 5000 sovellusta (Suomessa tosin vain ilmaiset), mikä on ihan hyvin, kun puhelimia myydään alle kymmenessä maassa. Itse toivon ja odotan, että myös maksulliset sovellukset tulevat Suomessa saataville.

  6. WebOS on kyllä ihan selkeä ja näyttää hyvältä, aivan kuten aiemmat kommentoijat totesivat, mutta nuo itse puhelimet tuovat lähinnä mieleen jonkun lelun.

  7. palm pre veer on hyvin kiinnostava lapsille 🙂

  8. Pre kolmonen ZTE bladen jälkeen lähtee mulle B-)

Kommentointi on suljettu!