Mikä ihmeen Windows Phone 7?

Windows Phone 7:n työpöytä koostuu liikuteltavista Live Tiles -elementeistä.

Nokian ja Microsoftin julkistama tiivis yhteistyö tuo merkittäviä muutoksia Nokian älypuhelinmallistoon tulevaisuudessa. Monelle pitkän linjan Nokia-käyttäjälle tuttu ja turvallinen Symbian tulee hiljalleen väistymään korkeamman tason älypuhelimista. Sen korvaa uudenkarhea Windows Phone 7, joka on ollut markkinoilla vasta muutamia kuukausia. Sen näkyvyys Suomessa on ollut pientä, sillä Microsoft ei ole vielä lokalisoinut alustaansa Pohjolan markkinoita varten. Tilanne muuttuu varmastikin siihen mennessä, kun Nokia puskee kauppoihin ensimmäiset WP7-puhelimensa.

Uutuusalusta on heikosta näkyvyydestään johtuen mennyt varmastikin useiden Nokia-käyttäjien ohi, mutta nyt on viimeistään aika ottaa selvää mistä Windows Phone 7:ssä on kyse. MobiiliBlogi testasi tammikuussa HTC 7 Trophyn, jonka arvostelussa keskityttiin erityisesti Windows Phone 7:n ominaisuuksiin. Se kannattaa siis ehdottomasti käydä lukaisemassa.

Katsauksen ansaitsee myös uutisoimamme video, jossa vertailussa ovat Android 2.3 ja Windows Phone 7. Se antaa hieman käsitystä siitä, millä aseilla Nokia tulee taistelemaan jatkossa kovaa nousua pitävää Googlea vastaan.

Lopuksi kannattaa vielä vilkaista Samsung Omnia 7:ää käsittelevä videomme, jossa käydään niin ikään läpi Windows Phone 7:ää.

18 kommenttia

 1. Tämä uutinen on vain ja ainoastaan hyvä uutinen, Nokian olisi pitäny tehdä jotain muuta kun pyöritellä peukaloitaan vuoden 2007 jälkeen, Nokialla on aina ollut hyvä hardware

 2. Johan noi erottuukin toisistaan, kun yksi on punainen, toinen keltainen ja kolmas vallan vihreä… No se erottuminenhan oli yks merkittävä käyttiksen valintakriteeri Nokialle ;D

  No onneksi Meego-kännyjä on kuulemma tulossa muilta valmistajilta 🙂

 3. On muuten tylsän näköisiä nuo wp7:n aloitussivut, hrrrr…
  mutt niin on puuttelinen koko käyttiskin

  1. On joo.. oon ihmetellyt tuon käyttiksen julkaisusta alkaen että kuka hitto haluaa noin tylsän ja auttamattoman yksinkertaisen käyttiksen puhelimeensa. Ei yhtään luonnetta / mielikuvitusta.

 4. wp7 on sulava ja jotkut valikot ovat siistin näköisiä, siihen se jääkin. Aloitusnäyttö on yksinkertaisen ruma, täynnä pelkistettyjä laatikoita, ei edes tausta kuvaa.
  Miten kauan menee että MS tuo kaikki samat ominaisuudet mitä Symbian kolmosesta löytyy. Seuraavassa päivityksessä taitaa tulla jo copy /paste

  1. Eipä missään käyttiksessä ole samoja ominaisuuksia kuin Symbianissa mutta niin vaan porskuttavat.

 5. Hehhee toiveajattelua että Nokia saisi win7 mobilen puhelimeensa. Jos kerran kehitys syksli vie jopa 2 vuotta, niin eiköhän siinä vaiheessa jo luukulla ole win mobile 8 ja sitten taas puol vuotta ootellaan, että se olis joskus valmis…
  Helkkari mitä urpoutta!

 6. Win7 mobile on karmean näköinen, sekava, alkeellinen tekele, josta puuttuu hyvät ohjelmat, eikä tule pelastamaan Nokian uppoamista.

  1. Pikemminkin upean näköinen, selkeä ja sulava kokemus

  2. Symbian oli karmean näköinen, sekava, alkeellinen tekele, josta puuttui hyvät ohjelmat ja joudutti Nokian uppoamista.

 7. Symbian näytti miljoona kertaa paremmalta. Siis ihan oikeasti. Aivan hirveä tuo työpöytä-

  1. En voisi olla enempää eri mieltä kanssasi. Symbianin kotinäytöstä on vaikea löytää mitään hyvää. Olen edelleen sitä mieltä, että Symbianin kotinäyttö on kutakuinkin halpakopio Androidista. Siinä missä Androidin widgetit ovat periaatteessa vapaamuotoisia, Symbianissa on kummalliset, pyöristetyt, neliskanttiset widgetit.

   Sellaisena kai tavallinen kuluttajakin Symbianin näkee/näki. Ei ihmekään, että markkinaosuus laski. Jos pitäisi valita ”Android-puhelin” huonolla softavalikoimalla ja Android-puhelin hyvällä softavalikoimalla, kumman valitset? Ennen Nokia sai noita luurejansa myytyä sentään halpaa kaipaaville, mutta Android on nyt vallannut nekin markkinat.

 8. Toivoisin tulevaisuudessa päivitystä mikä mahdollistaisi noiden laatikoiden värin vaihtamisen ihan laidasta laitaan. Ettei noin että on vaan tietyt värivaihtoehdot, vaan, että voisi liu-uttamalla valita minkä värisävyn vaan kuten win7 pöytäkoneversiossa voi teemalle tehdä.

  Ei luulisi olevan monimutkainen juttu toteuttaa vai?

  ja ehdottomasti se, että saa niitä omia soittoääniä, sen puute on mielestäni todella outo veto, lähes jokainen käyttäjä kuitenkin haluaa soittoäänekseen omavalintaisen äänen/musiikin

Kommentointi on suljettu!