Mobiilipelaajan unelma on vihdoin täällä: Sony Ericsson Xperia Play

Vuosia jatkuneen huhumyllyn jälkeen Sony Ericsson on julkaissut markkinoille vihdoin laitteen, jota voidaan hyvillä mielin kutsua oikeaksi PlayStation-puhelimeksi. Se sisältää pelaamista helpottavat painikkeet ja on maailman ensimmäinen PlayStation Certified -puhelin. Sony Ericsson odottaa Xperia Playn rantautuvan ensimmäisille markkinoille jo maaliskuussa.

Puhelin perustuu yhtiö muiden uutuuksien tavoin Android 2.3 -alustaan, jonka valmistaja on koristellut omalla käyttöliittymällään. Pelejä laitteessa pyörittää yhden gigahertsin Snapdragon-suoritin, jota tukemassa on Adreno 205 -grafiikkapiiri. Pelien visuaalisesta annista nautitaan neljän tuuman LCD-näytöltä, joka yltää 480 x 854 pikselin tarkkuuteen.

Sony Ericsson toimittaa Xperia Playn mukana useita tunnettuja mobiilipelejä: Asphalt Adrenaline 6, Bruce Lee, Star Battalion, The Sims 3 ja Tetris. Yhtiön mukaan puhelimelle on tarjolla heti alussa yli 50 optimoitua peliä. Luvassa on myös alkuperäisen PlayStation-konsolin klassikoita, joiden maailmaan päästään sukeltamaan uudestaan mobiililaitteen välityksellä. Pelikokemusta laajentamassa on hotspots-pohjainen moninpelimoodi.

Peliominaisuuksien lisäksi Xperia Play tarjoaa paljon muutakin. Siitä löytyy 5,1 megapikselin kamera, kuvausvalo, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, HSPA, WiFi, DLNA, A-GPS, Bluetooth ja microSD-muistikorttipaikka.

Kooltaan Sony Ericssonin pelipuhelin on 119 x 62 x 16 millimetriä. Painoa laitteella on 175 gramman verran. Se saapuu markkinoille mustana ja valkoisena.

7 kommenttia

 1. Tähän olisi kyllä sopinut paremmin tuplaydinsuoritin, niille ne parhaat pelit tulee kuitenkin..

  1. Aivan varmasti tulee useita jatkomalleja tälle, älä hätäile, pessimisti. 🙂

   Tää tulee olemaan kyllä seuraava puhelin jonka hankin!

 2. Harmi että se on Androidilla ja valmistajana SE, muuten voisi ehkä kiinnostaa.

  1. No jos tämä on ”PlayStation”- luuri, niin onko siinä nyt montakin vaihtoehtoa valmistajaksi? Ja älä nyt vaan sano, että pitäisi olla joku MeeGo- lelu tai Symbian- schaiba..

 3. Mites nämä pelit on tarkoitus hommata tähän? Android Marketista ei taida ihan nämä pelit löytyä? Jos löytyvät ja niitä voi ladata tämän laitteen lisäksi muille Android laitteille, niin puhelimessa ei ole paljoakaan jujua mielestäni. Jos tämä on pelipuhelin, niin olkoot pelit sitten myös erityisen hyviä.

  Pelithän ne ovat konsolit aina myyneet.

  1. Täytyy kyllä sanoa, että en vastaan laittaisi vaikka Android Markettiin tuliskin. Jos vihdoin sais kunnon pelejäkin luuriin.. Mutta eikös jossain uutisessa puhuttu, että noille tulis joku oma mestansa mistä voi pelejä tähän ostaa.

 4. Siis monet ovat kyselleet ostopaikkaa. No jos joku omistaa valmiiksi Ps3 tai PSP konsolin tietää kyllä: Playstation store? kännykän alalaidassa on ps storen kuvake.

Kommentointi on suljettu!