Samsung Galaxy S II on ohut Android-puhelin tuplaydinsuorittimella

Korealainen Samsung virallisti tänään pitkään odotetun Galaxy S II -puhelimen. Se on seuraaja jo yli kymmenen miljoonaa kappaletta myyneelle Galaxy S -mallille, joka nosti Samsungin merkittävimpien Android-valmistajien joukkoon.

Puhelin tunnetaan Galaxy S II -nimen lisäksi mallimerkinnällä GT-I9100. Puhelin perustuu Android 2.3 -käyttöjärjestelmään ja sen päällä lepää korealaisvalmistajan TouchWiz-käyttöliittymän tuorein nelosversio. Se integroi puhelimeen sosiaaliset palvelut (Social Hub Premium) ja tuo mukanaan useita sisältöpalveluita: Readers Hub, Game Hub ja Music Hub.

Uutukaisen näyttö on ottanut askeleen eteenpäin edeltäjästään. Se on kasvanut neljästä tuumasta 4,3 tuumaa ja perustuu uuteen Super AMOLED Plus -teknologiaan. Se parantaa väritoistoa, tarkkuutta ja katselukulmia. Valmistajan mukaan kuvat näyttävät uudella paneelilla entistäkin yksityiskohtaisemmilta ja selkeämmiltä. Teknologiaa hehkutetaan myös Super AMOLED:a energiatehokkaammaksi.

Suorituskyvystä Samsung Galaxy S II:ssa vastaa yhden gigahertsin Orion-tuplaydinsuoritin. Puhelimen muita varmistuneita ominaisuuksia ovat HSPA+, Bluetooth 3.0, WiFi b/g/n, NFC, gyroskooppi, kahdeksan megapikselin kamera, videopuheluihin suunnattu kahden megapikselin kamera, 1080p-videokuvaus ja kuvausvalo. Ominaisuuksiinsa nähden Galaxy S II on äärimmäisen ohut, ainoastaan 8,49 millimetriä paksu. Vertailuna mainittakoon, että alkuperäisen Galaxy S:n vastaava mitta on 9,9 millimetriä. Painoa uutuudella on vain 117 grammaa.

Samsung Galaxy S II saapuu Suomeen toukokuussa.

Lähteet: Engadget & BGR

18 kommenttia

 1. Toivottavasti ovat laittaneet mukaan kuvausvalon. Ja vähän laadukkaamman tuntuisen kuoren. Muuten varmaan ostaisinkin, mutta jos seuraavan puolen vuoden tms. aikana tulee Nokian esimmäinen WP7-puhelin, niin hankin todennäköisimmin sellaisen. Siis jos siinä on vähänkään paketti kunnossa. 🙂

  1. On kuvausvalo. Lisäsin juttuun, kun katsoin Engadgetin kuvat tarkemmin läpi. 🙂

   1. Kiva. Samsungin päätös jättä Galaxys S:stä kuvausvalo pois oli kyllä kummallinen. Hyvä, että uudesta versiosta se löytyy! 🙂

 2. Komea laite. Menee näyttönsä takia hankintaan.

  Hieman kyllä erikoista että tämä puhelin eroaa kovin vähän CES-messuilla julkaistusta Infuse 4G mallista.

  http://tinyurl.com/6xpqope

  1. Infuse 4G on jenkkioperaattori AT&T:n oma malli kyseisestä puhelimesta joten sitä ei Atlantin tällä puolella nähdä.

 3. todella tyylikäs kapula… hyvä samppa!

  t. osakkeenomistaja

 4. http://www.youtube.com/watch?v=1xvGMorysdA Videomatskua, on kyllä komia luuri, tosin omaan makuun liian iso, mutta kyllä täytyy livenä tsekata miten ohkanen toi todellisuudessa oikeen onkaan. Oon sanonut, että voisin jättiluurin ostaa jos se on tarpeeksi ohut, saas nähdä riittääkö vielä tuo, luuri on myös todella kevyt, kun vertaa kilpailijoiden jättiluureihin.

  1. Galaxy S on myös moneen muuhun verrattuna kummallisen kevyt. Esim. Desire tuntuu nykyään tosi painavalta kun on tuota Galaxy S:ää käyttänyt jonkin aikaa pääasiallisena kapulana.

 5. Hinnasta mitään hajua? Ei taida olla HDMI-ulostuloa? Hankintaan menee jokatapauksessa, sen verran ovat pari kaveria Galaxy S:ää kehuneet.

 6. Niistä saadaan kummallisen kevyitä, kun ne tehdään läpeensä muovista. Desire HD oikein huokuu laadukkuutta, kun vertaa ekaan Galaxy S:n juuri painonsa ja alumiinisen runkonsa takia. Joillekkin narukäsille tietty pitänee olla kevyt luuri, mutta itse jaksan kantaa reilua 160 grammaa ihan kevyesti, eikä mukana olemista aina edes huomaa, niin pitää kokeilla että luuri varmasti on matkassa.

 7. Ominaisuuksia ja saatavuutta päivitetty. Suomeen Galaxy S II saapuu vasta toukokuussa.

 8. Mitäköhän tuo tulee maksamaan, nimittäin hankinta riippuu täysin siitä.?

 9. Jos ei olisi tiedossa ”seuraavaa käyttäjää” tuolle Galaxy S:lle jäisi ehkä tämä seuraava malli ostamatta, sen verran kalliita ovat, firmallekin hankkia. Silti kiinnostaa kovasti, juuri tuon näytön, kuvausvalon ja muiden pienten muutosten takia.

  Nykyisellään tuo S on ollut mainio ja helppokäyttöinen ja varsin riittävä, läppärin käyttöä on vähentänyt tuntuvasti. Lasin päällä on käytetty kalvoa, joka hiukan vähentää herkkyyttä varsinkin kirjoittamisessa, ja liukumisenestona silikonikuorta.

 10. Ei tänne tarvi tulla itkeen mistään galaxy s ja kuinka huono se on jne. Vaikka onkin muovinen takakansi, silti parempi kuin iphone 4.

 11. Verkkokauppa Elloksessa on hinnaksi mainittu jo vajaa 600euroa,jote…uskoisin että hinta tulee olemaan TODELLA kilpailukykyinen!!!.

 12. Tuleeko tässä mallissa olemaan huomattavasti parempi kamera (optiikka),kun vertaa nykyiseen Samsung Galaxy i9000 malliin?.
  Toivottavasti salama/kuvausvalo on power led -tyyppiä.

 13. salama/kuvausvalo on flash led-tyyppiä,joka on tehokkaampi kuin power led!.

Kommentointi on suljettu!