Intel esitteli MeeGon tablet-käyttöliittymän

MeeGo valmistautuu kilpailemaan tablet-markkinoilla Androidia ja muita alustoja vastaan. Sirujätti Intel virallisti MeeGon tablet-käyttöliittymän Mobile World Congress 2011 -tapahtumassa. Se luottaa niin sanottuihin paneeleihin, joiden toiminnasta saatiin esimakua jo viime kesänä.

Intel kertoo luoneensa paneelikäyttöliittymän QML-kielellä. Ympäristö on pyritty rakentamaan niin, että sen muokkaaminen laitevalmistajien toimesta on vaivatonta. QML mahdollistaa muun muassa 3D-efektien lisäämisen käyttöliittymään.

Sovelluspuolella MeeGo sisältää tutun tarjonnan. Mukana tulevat olemaan muun muassa sähköposti, kalenteri, videosoitin avoimen lähdekoodin kodekeilla ja pikaviestin. Sen verkkoselain perustuu Chromiumiin ja alusta tukee nykytrendin mukaisesti sosiaalisia palveluita.

Intel pyöritti MeeGoa MWC:ssä Atom-pohjaisella ExoPC:llä. Verkkosivusto Engadgetin mukaan alusta ei ole vielä valmis loppukäyttäjille, joten siihen pohjautuvia tabletteja saataneen odotella vielä tovi.

Lähteet: CarryPad & Engadget

13 kommenttia

 1. Taattua nokia-laatua tuo käyttis, eihän tuo toiminut ollenkaan tuossa toisessa videossa.
  Ja tästä piti tulle se kaiken pelastava lippulaivatuote.

  1. Mikä Nokia? Miten tämä uutinen liittyy Nokiaan?

   MeeGon tablet UI vaikuttaa olevan melko näppärä ja suoraviivainen tyylikkyyttä unohtamatta. Itsellä on kutina että tämä on se ”vanilla” UI tabletteja varten, koska aiemmin nähdyt näyttävämmät versiot sisältävät samanlaisen sisällön ryhmittelyn, vain lisätyllä silmäkarkilla. Tästä muutama avoimen lähdekoodin diehard fani on kuitenkin jo ryhtynyt epäilemään Intelin aitoutta kehittää softaa oikeasti avoimesti.

   Perus toimiva ja todella muokattava, samalla ihan kivan näköinen. Olen iloisesti yllättynyt!

   1. ”Tästä muutama avoimen lähdekoodin diehard fani on kuitenkin jo ryhtynyt epäilemään Intelin aitoutta kehittää softaa oikeasti avoimesti.”

    Niin mistä nää fanit on ryhtyny epäileen Intelin avokehityshaluja. Meni vähä ohi 😀

   2. @3rp3

    Koska tämän UI:n kehitys on tapahtunut täysin pimennossa, toisin kuin esim. MeeGon parjattu vanilla älypuhelin UI.

    MeeGossa on tarkoituksena, että kaikki peruselementit kehitetään täysin avoimesti ja julkistetaan avoimesti. MeeGon tilaajat (operaattorit, laitevalmistajat) voivat sitten kustomoida UI:n (avoimesti tai salassa) mieleisekseen. Kuitenkin peruspalikat jolle kaikki rakennetaan tulee kehittää kaikkien nähtävillä.

    Mutta open source projekteissa on niin paljon myös sähköpostituslistoja, wikejä yms. sälää etten ihmettelisi että näistä kertovat asiat hukkuisivat tietoviidakkoon. ;D

 2. Tuo MeeGo kyttöliittymäinen vie iPadin omat sftat ja ohjelmistot 100 – 0. Varmasti menestys.

  1. Eikä tuon MeeGon pidä edes piestä iPadia, vaan sen on oltava tarpeeksi hyvä että se tuntuu varteenotettavalta vaihtoehdolta. Minustakin tämä jo hiukan vaikuttaa siltä. Toivoisin kuitenkin että mahdollisimman valmis tekele saataisiin ulos mahdollisimman pian.

 3. Tulisipa markkinoille MeeGo -puhelimia hyvällä ekosysteemillä niin saisin Androidin korvattua. WP7 -luurit ei innosta sitten yhtään ja vika on Microsoftin politiikassa.

  1. Mikä siinä Microsoftin politiikassa nyt niin kamalaa on? Minusta Microsoft on jotenkin parantanut toimintaansa viime aikoina, esim. IE 9:ssä vaikuttaisi ainakin uutisten perusteella olevan jopa potentiaalia. 😀

 4. Muistakaa että tietokone Windowsia tekee eri tyypit kuin puhelinversiota. Jo aikaisempi Windows Mobile oli OK, se vain kärsi samoista ongelmista kuin Sympparikin: se oli auttamattoman vanhanaikanen, mutta tämän lisäksi tarvitsi styluksen.

 5. Odottakaa vain, kyllä sieltä on tulossa sellainen juttu, mikä yllättää. Antaa sivustojen spekuloida niin paljon kuin sielu sieltää. Eiköhän lopulta se Nokia sitten yllätä täysin. Tämä on odotettu juttu jo pari viikkoa sitten ja heti lehdistö ja muut huutavat Nokian tuhon tulleen ja että se on kuollut. Ei sinne päinkään. Eikä Nokialla ole se Windows Phone 7 ainoa. Intel tietää tämän hyvinkin ja kourallinen ihmisiä tietävät miten jatkossa menee.

  1. Oletko sinä yksi niistä, jotka tietävät?

 6. Ei taustakuvaa. Käyttöliittymä muodostuu vain tylsistä laatikoista!

Kommentointi on suljettu!