Windows Phone 7 saa moniajon ja uuden verkkoselaimen

Viime viikon perjantaina Windows Phone 7 nousi lähes tuntemattomasta useimpien suomalaisten huulille. Tuolloin Microsoft ja Nokia kertoivat Windows Phone 7:n olevan tulevaisuudessa suomalaisvalmistajan ensisijainen älypuhelinalusta. Niinpä uuden alustan kehitystä seurataan jatkossa Suomessa aiempaa kiinnostuneemmin.

Tänään Microsoft kertoi Mobile World Congress 2011 -tapahtumassa, mitä ohjelmistojätti on suunnitellut Windows Phone 7:n varalle. Suurimmat epäilijät voivat vihdoin huokaista helpotuksesta, sillä yhtiö lupaa tuoda alustaan vuoden 2011 aikana moniajon myös kolmansien osapuolien sovelluksille. Alustavien demojen perusteella luvassa on korttimainen moniajonäkymä, joka muistuttaa erittäin paljon webOS-alustan ratkaisua.

Toinen kuluvan vuoden aikana saapuva keskeinen parannus on uudistunut verkkoselain. Tuleva Internet Explorer 9 kohentaa yhtiön omien sanojensa mukaan verkkokokemusta merkittävästi. Todennäköisesti luvassa on ainakin HTML5-tuki.

Windows Phone 7:n tuki sosiaalisille palveluille laajenee vuoden 2011 aikana Twitterillä. Palvelu tullaan integroimaan osaksi People Hub -sovellusta.

Alustan ensimmäinen merkittävä päivitys on luvassa maaliskuussa. Se tuo mukanaan kopio-liitä-ominaisuuden ja nopeuttaa sovellusten käynnistymistä.

Moniajon toimivuutta esitellään lyhyesti alla olevalla videolla kohdasta 1:50 alkaen.

Lähde: Engadget

11 kommenttia

 1. Vaikuttaa hyvältä! 🙂 Itse en välttämättä moniajoa sinänsä kaipaa, mutta joissain tilanteissa se on varmasti kätevä. Ja luonnollisesti videollakin olleiden 3. osapuolen musiikkiohjelmienkin ollessa kyseessä. Welcome Spotify! 😀

  Flash-tuenkin luulisi saapuvan jossain vaiheessa. Sitähän Adobe on vähän lupaillutkin. 🙂

 2. Joo erittäin hyvältä näyttää. Nokian viimeaikaista muotoilua puhelimiin vielä niin olen myyty.

 3. Copy/Paste tulossa? Ei jumaliste! Nyt on vuosi 2011!

  Internet Explorer 9? Tämäkö pelastaa kaiken?

  Moniajo? Ollut Symbian puhelimissa jo 10 vuotta!

  Mitä uutta on tulossa mitä muilla valmistajilla ei jo ole? Siitä on kysymys.

  1. Mm. toiminnan helppous, näyttävyys ja sulavuus eri galaksilla..

   1. ”Mitä uutta on tulossa mitä muilla valmistajilla ei jo ole? Siitä on kysymys.”

    http://www.youtube.com/watch?v=2mktWd0-WGs WP7 luurin yhdistäminen xboxiin/kinectiin, toki tästä nyt ei sitten ole iloa kun niille joilla on xbox., mutta hyvä esimerkki mahdollisuuksista yhdistää eri laitteita.

 4. On kyllä hassua millaisia kompromisseja on jouduttu tekemään käytettävyyden vuoksi. Tosiaan Wondowsin aikaisemmissa versioissa moniajot yms. ovat olleet peruskauraa.

  1. Ei moniajoa sen takia jätetty pois, että olisi jouduttu tekemään kompromisseja käytettävyyden kanssa. Se jätettiin pois, jotta saadaan käyttis mahdollisimman äkkiä myyntiin. Jostain kai oli pakko tinkiä alkuun. Ja kyllä, WP7 oli pakko saada asap myyntiin, koska tilanne oli niin surkea.

 5. Jos nuo ala laidassa ovat hipaisunäppäimiä, niin eikö tuossa tule paljon vahinkopainalluksia pelin tiimellyksessä?
  Mitenköhän toimii käytännössä.

  1. Vaikka WP7:llä on paljon tiukkoja järjestelmävaatimuksia, ne näppäimet voivat ihan yhtä hyvin olla ei-hipaisunäppäimiä, vrt. N8:iin tai iPhoneen.

Kommentointi on suljettu!