HP:lta webOS 3.0 -tabletti 1,2 gigahertsin tuplaydinsuorittimella: TouchPad

Amerikkalainen HP tuo kesällä markkinoille kaikkien aikojen ensimmäisen tabletin, joka pohjautuu alkujaan Palmin kehittelemään webOS-alustaan. Kyseessä on HP TouchPad, joka muistuttaa olemukseltaan hyvin paljon Apple iPadia. Ne ovat kooltaan lähellä toisiaan sekä molemmista löytyy 9,7 tuuman kosketusnäyttö, joka kykenee 1024 x 768 pikselin tarkkuuteen.

Uutuuslaite integroituu luontevasti yhteen HP:n webOS-puhelinten kanssa. Käyttäjä voi esimerkiksi siirtää tiedostoja ja verkko-osoitteita laitteiden välillä koskettamalla niillä toisiaan. Lisäksi integrointi mahdollistaa puheluihin ja tekstiviesteihin vastaamisen suoraan tabletista.

HP lukee tablettinsa merkittävimpiin valttikortteihin moniajon. Sen ansiosta työskentely sovellusten välillä on vaivatonta. Moniajonäkymä on tuttu webOS:n kännykkäversiosta, jossa avoimet sovellukset esitetään käyttäjälle niin sanottuina kortteina.

Visuaalisen käyttöliittymän sulavuudesta huolehtii 1,2 gigahertsin Qualcomm APQ8060 -suoritin. Laitteen muita keskeisiä ominaisuuksia ovat WiFi b/g/n, Bluetooth 2.1, 16 tai 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa, gyroskooppi, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, A-GPS (vain 3G-versioissa) ja 1,3 megapikselin web-kamera. Kokoa tabletilla on 240 x 190 x 13,7 millimetriä ja painoa sillä on 740 grammaa.

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/2472/

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/2478/

Lähde: Engadget

5 kommenttia

  1. WebOS:n moniajoa ei voi kyllä muuta kuin kehua. Jotenkin toimii paljon selkeämmin kuin iPhonen vastaava. Siinä ei lopulta kunnolla ikinä tiedä, mikä listassa oleva sovellus on oikeasti päällä ja mikä ei.

    Ja WebOS:n tyyli näyttää avoimet sovellukset kortteina työpöydällä on hauska. 🙂 Samoin kuin eri toiminnot, sammuttaminen ja pinoaminen. Voisin vaikka harkita, jos olisi vaan paremmin Suomessa myynnissä.

    1. Eikös tuossa olen tuplaydin prosessori? Ainakin mulla on sellainen muistikuva.

      1. Oho! Tulipas luettua jutun otsikko tarkkaan! 😀

Kommentointi on suljettu!