HTC:ltä Android-tabletti Sensellä ja 1,5 gigahertsin suorittimella: Flyer

Taiwanilainen HTC loikkaa tablet-markkinoille Mobile World Congress 2011 -tapahtumassa tekemällään julkistuksella. Valmistaja luottaa tuotteessaan kompaktiin kokoon, Sense-käyttöliittymän vetovoimaan sekä tehokkaaseen 1,5 gigahertsin prosessoriin. Se nähdään markkinoilla maailmanlaajuisesti huhti-toukokuun aikana.

HTC Flyer rakentuu alumiinisen rungon ympärille ja on kooltaan 195,4 x 122 x 13,2 millimetriä sekä painaa 420 grammaa. Sen etupuolelta löytyy seitsemän tuuman kosketusnäyttö, joka yltää 1024 x 600 pikselin tarkkuuteen. Laitteen takaosassa on viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera.

Käyttöjärjestelmänä laitteessa toimii hieman yllättäen vanhempi Android 2.3 -versio, jonka päällä lepää tablet-käyttöön optimoitu Sense-käyttöliittymä. Yhtiö ei ole syystä tai toisesta ottanut käyttöön suurille kosketusnäyttölaitteille suunnattua Android 3.0:aa.

Taiwanilaisvalmistajan uutuuden näyttö reagoi sormella tehtävien kosketusten lisäksi laitteelle suunnattuun kynään. Sen ansiosta esimerkiksi muistiinpanojen laatiminen on useita kilpailijoita luonnollisempaa.

HTC tarjoaa tabletilleen mielenkiintoisia palveluita. Uusi HTC Watch on videolatauspalvelu, josta käyttäjät voivat hakea itselleen teräväpiirtotason elokuvia. Tulossa on myös erittäin kiehtova niin sanottu pilveen sidottu pelipalvelu, joka rakennetaan yhteistyössä OnLiven kanssa. Teknologian myötä pelit pyörivät pilvessä, ei käyttäjien laitteissa. Näin itse laitteelta ei vaadita mahdottomia tehoja graafisesti näyttävienkään pelien pelaamiseen.

Tabletin muita ominaisuuksia ovat HSPA, Bluetooth 3.0, GPS, WiFi b/g/n, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, gigatavu RAM-muistia, 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja 1,3 megapikselin kamera etupaneelissa.

Lähteet: HTC & PhoneArena

10 kommenttia

 1. AndroidSuomen mukaan Flyerissä olisi Android 2.4. Ja myöhemmin pitäisi olla tulossa 3.0:n. Syynä vanhempaan Android-versioon on kaiketi se, että haluttiin tuote mahdollisimman nopeasti kauppojen hyllyille.

  1. Mutta tässä on single-core suoritin, Android 3.0 on optimoitu tuplaydinsuorittimille? Itse uskon myös että tässä on 2.4 sen takia että saivat iskettyä tuon oman Sense käyttiksensä tuohon tuoreeltaan, HTC sanoo että Sense on heille tärkempi kuin alla pyörivä Android versio. Ja jos olen oikein lukenut niin Google ei ole vielä antanut valmistajille oikeuksia kustomoida 3.0 käyttistä? Mielestäni tuo kynä on aika tarpeettoman oloinen härpäke…

 2. Harrastajaohelmoijien kannataa kohta unohtaa luurit jos vaan Qt jatkaa tällä uudella tablet-tasolla.

  Tosin mitä tabletit sitten oikeasti tulevat maksamaan, on kaiketi arvoitus kun noita tabletteja ei vielä ole saatavissa kaupoista.

  Mitä lie nyt saatavien tablettien hinnat kaupoissa – jos niitä vaan on kaupoista saatavissa.

 3. 7″ on mun mielikuvissani just optimikoko. Se vielä mahtuu jopa taskuun – jos ei nyt perstaskuun, niin esim povitaskuun tai vaikkas sitt laukkuun, reppuun, jne.

  Samoin sen voi sijoittaa auton kojetauluun navigointia varten. Siitä voi myös katella videoita paremmin kuin 4″ kännystä ja ehken joskus vois saada jonkun viehättävän neitoon/frouvaan ’näköpuheluyhteydenkin…

  10″ lie ’parempi’ vaan sateenvarjona 😉

 4. Täytynee myöntää, että tuo näyttää ihan näpsäkältä. Mutta sitten puutteisiin; ei hdmi:tä, akunkesto yks ytimisellä ja noinkin tehokkaalla prossulla?, hinta? tuskin alle 500e…

  1. Tuskin on mikään halpa kapistus tuo. Kun ajattelee, että Galaxy Tab maksaa esim. verkkokauppa.com:ssa yli 600 €. En usko, että ainakaan alle 700 eurolla saa. Pakko sanoa, että ihmetyttää näiden tablettien hinnoittelu… järjestään on kaikki tunnetumpien valmistajien tabletit iPadia huomattavasti kalliimpia, vaikka odotin virtaviivaisempaa hinnoittelua.

  2. Laitteeseen on saatavissa HDMI erillisen adapteripalikan kanssa.

  1. Mobile High-Definition Link? En ainakaan ole itse nähnyt mitään mainintaa, että olisi. HTC:n sivuillakin lukee vain, että on ”Standard micro-USB”. Eiköhän tuo ole sellainen ominaisuus, joka kannattaisi mainita…

 5. On meinaten todella näpsäkän olonen systeemi kun katselin videon siitä eilen, etsikää Youtubesta ”hands on” video. Reagoi todella nopeasti. Tuo stylus on aika yllättävä lisä, se on meinaten aika iso ja paksu kaiken lisäksi, ”hyöty” mitä muka esittelivät oli nappi joka siinä on joka mahdollistaa esim. ”kumittamisen” lennosta. Kyllähän tietenkin niitä muistiinpanoja sormellakin voikirjotella. Tollanen kynä kyllä on liian iso ja hukkuukin vielä, sille kun ei ole paikkaa laitteessa itsessään. Ja HDMI puute on tosi outo. Niin ja takakansi on hemmetin ruma imho.

Kommentointi on suljettu!