Suosikki sai seuraajan: HTC Desire S

Taiwanilainen HTC esitteli tänään seuraaja Suomessakin hyvin myyneelle Desire-puhelimelleen. Uutuusmalli, jota kutsutaan nimellä Desire S, tarjoaa varsin maltillisia parannuksia. Puhelin saapuu kauppoihin Euroopassa huhti-kesäkuussa.

Uutukainen muistuttaa muotoilullisesti edeltäjäänsä ja noudattelee yleisesti HTC:n tuttua muotokieltä. Edeltäjästään se eroaa kuitenkin jämäkämmällä rungollaan, joka on rakennettu yhtenäisestä alumiinin osasta. Samaa ideaa hyödynnetään jo muun muassa Legend-mallissa.

Ominaisuuspuolella ei ole luvassa kovinkaan merkittäviä uudistuksia. Kosketusnäyttö on edelleen 3,7 tuumaa (800 x 480 pikseliä) ja kamera napsii viiden megapikselin kuvia. Mukana ovat myös tutusti HSPA, Bluetooth 2.1, WiFi b/g/n, GPS, microSD-muistikorttipaikka ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Tehoissa Desire S ottaa joka tapauksessa askeleen eteenpäin, vaikka tuplaydinsuoritinta ei olekaan luvassa. Sisällä hyrrää edeltäjäänsä uudempi Qualcomm MSM8255 -prosessori, joka tykyttää Desirestä tutusti gigahertsin kellotaajuudella. Käyttömuistia on myös tarjolla ruhtinaalliset 768 MB:tä, kun edeltäjästä sitä löytyi 576 MB:tä.

Ohjelmiston osalta laite tarjoaa Android 2.3:n, joka päällä on HTC:n Sense-käyttöliittymä.

15 kommenttia

 1. Loppujen lopuksi hyvin vähän eroa edeltäjäänsä! Olisin odottanut edes vähän enemmän uudistuksia. Tavallaan vähän turha julkistus. Unibody on hyvä juttu, samoin isompi ROM (omassa käytössä aikaisemmasta Desirestä meinasi loppua tila kesken), mutta siihenpä taitaa jäädä. Onhan tuo prosessori nopeampi, mutta ei mitään kovin erityistä, koska Desire HD käyttää samaa.

 2. Mielestäni kuvasta päätellen tämä voisi olla alemman hintaluokan puhelin, onko tämä tosiaan seuraaja HD:lle? :S

  Ja näitä nimiä voi vain arvailla …

  1. Ei HD:lle, vaan Desirelle (ilman HD:tä).

   Jos nimeämiseen on otetuu ideaa iPhone 3 G S:stä, niin kyllähän se ihan tottakin on, kun sekä Desire S:ssä että Wildfiressä on aiempaa nopeammat prosut, mutta onhan nämä silti aika ”hohhoijaa” -julkistuksia.

 3. Tämä HTC:n ”s-linja” ei kyllä herätä ostohimoja.. Liian vähän uutta.

 4. Nyt kun alkaa olla näitä ”front-facing” -kameroita monessa Android-luurissa, niin jokohan vihdoinkin tulisi Androidin Skypeen videopuhelut… Ärtsyä kun ei nuo vielä toimi!

 5. Pojat teiltä tulee paljon puhetta mutta vähän asiaa.Ilmeisesti teillä on joku muun merkkinen puhelin ja te olette siihen sokaistuneet.Vai onko se kateutta vain .”Ei ole koiraa karvoihin katsomista”

  1. Eli sinusta kyse on merkittävästä päivityksestä tuotevalikoimaan?

 6. Näyttää HTC:llä olevan meininki samanlaista kuin nokialla viime vuosina: julkaistaan rakenteeltaan hiukan erilaisia puhelimia melkein identtisillä spekseillä. Htc:llä sentään käyttiksessä tapahtuu jotain kehitystä, mutta jos tämä on Htc:n lippulaiva, niin jäljessä ovat.

 7. Joo, eipä tämä aiheuta hinkua vaihtaa Desireä vielä pois. Kohtahan tuo on jo loistavasti vuoden palvellut..

 8. Puhelin lienee tosiaan pettymys nykyisille Desiren käyttäjille, mutta itse olen sinnitellyt vanhalla Noksulla jo kolme vuotta odotellen sopivaa mallia. Tämä on kestävän runkonsa ja just sopivan kokoisen näyttönsä ansiosta täydellinen kapula meikäläisen käyttöön. FullHD-video olisi ollut kiva mutta optiikka nyt on noissa mitä on, joten ehkä on parempikin, ettei sitä tungettu tuohon.

 9. Joo, ei tosiaan ole nykyisille Desire-käyttäjille kovinkaan paljoa uutta, mutta meille ei-Desire-käyttäjille erittäin mielenkiintoinen kapistus. Aion vaihtaa iPhone 3GS:ni tähän kesällä, jos Desire S vain kauppoihin saapuu.

 10. Niin mikä on puhelin päivityksen tarkoitus? Se, että kaikki päivittävät kolme kuukautta vanhat puhelimensa uuteen versioon, koska uudessa on 6 mekapikselin kamera vanhan 5 mekasen asemesta, tai 0,001 GHz nopeampi prossu..
  Vai onko tarkoitus pitää tarjolla ”peruspuhelin”, jossa on riittävästi herkkuja käyttäjälle, joka haluaa hyvän, varmatoimisen puhelimen.
  En ole päivittelemässä, mutta jos nykyinen Desire lopettaisi toimimisen, niin 90% varmuudella tämä, tai sen uudempi versio on ostoslistalla!!

Kommentointi on suljettu!