Sony Ericsson Xperia prossa on QWERTY ja Android 2.3

Kolmas Sony Ericssonin Barcelonan Mobile World Congress 2011 -messuilla julkistettu puhelin tunnetaan nimellä Xperia pro. Se on nelirivisellä QWERTY-näppäimistöllä varustettu Android 2.3 -pohjainen luuri, joka nähdään kaupoissa kesällä.

Sony Ericsson kohdentaa uuden Xperia pron yritysmarkkinoille. Käytännöllinen QWERTY-näppäimistö helpottaa ja nopeuttaa kirjoittamista sekä mukana toimitettava Office Suite Pro mahdollistaa erilaisten dokumenttien tarkastelun ja editoimisen.

Uutukaisen merkkipaaluihin kuuluu Xperia arcin ja Xperia neonin tavoin Reality Display -näyttö, joka hyödyntää Sonyn Mobile BRAVIA Engine -teknologiaa. Se edistää käyttökokemusta tarjoten parannuksia kuvanlaatuun. Kooltaan näyttö on 3,7 tuumaa ja se kykenee 854 x 480 pikselin tarkkuuteen.

Sony Ericsson Xperia pron muita ominaisuuksia ovat HSPA, WiFi, Bluetooth, A-GPS, HDMI-tuki, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka, 8,1 megapikselin Sony Ermor R -kamera, 720p-videokuvaus, kuvausvalo ja FM-radio. Pakettia pyörittää Qualcommin yhden gigahertsin Snapdragon MSM8255 -prosessori.

Kooltaan Sony Ericssonin QWERTY-puhelin on 120 x 57 x 13,7 millimetriä ja se painaa 140 grammaa.