Ovi Storen myynti Android Marketia suurempaa

Nokian Ovi Store -ohjelmistokauppa pärjää markkinoilla yllättävänkin hyvin, kun tarkastelun alla on mobiilikauppojen rahallinen myynti. Selvänä ykkösenä tässäkin tilastossa on Applen App Store, joka on vielä kaukana muiden ulottumattomissa.

Tutkimusyhtiö IHS:n tuoreen raportin mukaan Ovi Storessa myytiin sovelluksia viime vuonna 105 miljoonalla dollarilla. Se on peräti 719,4 prosenttia vuodentakaista enemmän. Sillä Nokian kaupalle irtoaa 4,9 prosentin markkinaosuus, joka tekee siitä mobiilikauppojen listauksessa kolmanneksi suurimman.

Kakkospaikalta ei yllättäen löydykään Android. Sitä hallussa pitää kanadalainen RIM, jonka App World kaappasi markkinoista 7,7 prosentin osuuden. Sen kasvu ei kuitenkaan yltänyt Googlen ja Nokian tasolle, jotka saavuttivat kanadalaisvalmistajan kauppaa.

Googlen Android Market hallitsee IHS:n tilastoissa sijaa neljä. Sen myynti vuonna 2010 ylsi 102 miljoonaan dollariin. Kasvua tuli toissavuoteen verrattaessa huimat 861,5 prosenttia.

Piikkipaikalla hykertelevä App Store kasvoi vuodessa 131,9 prosenttia. Sen myynti kohosi viime vuonna jo 1,7 miljardiin dollariin. Markkinaosuuksissa mitattaessa sen siivu on 82,7 prosenttia. Laskua on tullut selvästi, sillä vuonna 2009 osuus pyöri lähes 93 prosentissa.

Lähde: Tietokone

2 kommenttia

  1. Ei mikään ihme minusta. Android-marketissa selvästi suurin osa sovelluksista on edelleen ilmaisia, samaa ei voi sanoa muista sovelluskaupoista. Esim. Angry birds on Android marketissa ilmainen, Ovissa se on maksullinen (2 €).

  2. Ilmaisia kylläkin, vaikka olisin kyllä valmis maksamaan, että saisin nuo h**vetin mainokset pois!

Kommentointi on suljettu!