Videolla: tablet-markkinoiden uusi haastaja HP TouchPad

Tablet-markkinat käyvät kuumina. Siitä osoituksena ovat yhtiöiden suuri kiinnostus puskea markkinoille omia laitteitaan sekä tablettien laajeneva alustavalikoima. Useat valmistajat luottavat omaan tablet-alustaan, joka on hyvä tapa erottautua kilpailijoista. Tähän joukkoon kuuluu myös amerikkalainen HP, joka esitteli hiljattain Palmilta ostamaansa webOS-alustaan pohjaavan tabletin.

HP:n TouchPadin ohjelmistopuoli sisältää paljon kiehtovia ominaisuuksia. Sen valtteihin lukeutuvat ehdottomasti visuaalinen ilme, monipuolisesti toteutettu moniajo, Flash-tuki sekä mahdollisuus siirtää tietoja tabletin ja HP:n puhelinten välillä koskettamalla laitteilla toisiaan.

Mielenkiintoisen ohjelmiston lisäksi laitteen rautapuoli on myös kunnossa. Pellin alla jyskyttää 1,2 gigahertsin tuplaytimellinen Qualcomm APQ8060 -suoritin ja gigatavun verran RAM-muistia. Kosketusnäyttö on kooltaan 9,7 tuumaa ja se yltää 1024 x 768 pikselin tarkkuuteen.

5 kommenttia

  1. Jes. Vihdoinkin täydellistä hipova käyttis taulutietokoneisiin. Tulis ny vielä suomeen ja samalla muutkin web os laitteet.

  2. Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Toisaalta mihin näitä tabletteja kaivataan? Musiikki kuunnellaan kännystä, kuvat otetaan kännyllä ja katotaan siinä. Viestittelyyn ja yhteydenpitoon sopii känny. Kirjoitteluun näppis sopii paremmin. Näihin ei saa ammatti ohjelmia kuten fotaria ja cadiä.

    Web surffailuun isompi ruutu tuo plussaa, mutta siinäkö se? Näillä perusteilla jää minun mielikuvissa ison pojan lelun asteelle.

  3. Kuvagalleria lagas aika huolella… Muuten erittäin sulavan oloinen ja tyylikäs käyttis. Toivottavasti vehje yleistyisi vähän paremmin kuin Palm Pre.

  4. Joo tulispa Suomeen, ja sen myötä päivityksenä maksullisetki sovellukset saataville myös Suomessa, ja käyttis suomenkieliseks (ei niin välttämätön) 🙂

  5. Jake: Itsellä tuo tulee korvaamaan miniläppärin matkakoneena. Lisävarusteena bluetooth hiiri kiinni ja on ~täydellinen kumppani mukaan.

    Jos käyttää WebOS puhelinta (Ainakin Veer ja Pre3) ja TouchPadia ei tarvitse kännykkää kaivaa taskusta kun siihen tulee tekstiviesti / Puhelu vaan siihen pystyy vastaamaan suoraan TouchPadiltä.

Kommentointi on suljettu!