ZTE:n uusi lippulaiva ottaa mallia skeittilaudasta: Skate

Kiinalainen teleyhtiö ZTE esitteli Barcelonan Mobile World Congress 2011 -messuilla uuden lippulaivamallinsa, jonka suunnittelussa on otettu inspiraatiota skeittilaudasta. Sitä kehutaan ohueksi, tyylikkääksi ja kevyeksi älypuhelimeksi, joka perustuu Android 2.3 -mobiilijärjestelmään.

Puhelimesta löytyy suuri 4,3 tuuman kosketusnäyttö, joka tekee valmistajan mukaan verkkosurffaamisesta miellyttävää. Pellin alla jyskyttää 800 megahertsin suoritin ja Adreno 200 -grafiikkapiiri. Yhteyspuolella ZTE Skaten tarjontaan kuuluvat ainakin HSDPA, A-GPS, Bluetooth ja WiFi. Kuvausominaisuuksista huolen pitää viiden megapikselin kamera, jonka kaverina on LED-salama.

Kiinalaisyhtiö odottaa ZTE Skaten saapuvan markkinoille toukokuussa. Puhelin saattaa löytää tiensä myös Suomeen, sillä ainakin ZTE Blade on osoittautunut todelliseksi myyntimenestykseksi teleoperaattori Elisalle.

Lähde: Engadget

8 kommenttia

 1. Erittäin huokuttelevan oloinen puhelin.

  Speksien suhteen lähellä Samsung Galaxy S:ää (muistaakseni sama grafiikkapiiri ja hieman hitaampi prossu). Iso näyttö ja jos rakenne on samaa luokkaa kuin Bladessa, niin se on riittävä.

  Keskeiseksi kysymykseksi muodostunee hinta, joka saisi olla maksimissaan siellä 200€ tietämillä. Ominaisuuksiltaan puhelin edustaa kuitenkin nyt elinkaarensa loppupuolella olevaa vanhaa sukupolvea (Samsung Galaxy S, HTC Desire HD). Toukokuuhun mennessä markkinoillle on voinut ilmaantua jo julkaisutu Galaxy S II ja mahdollisesti Desire HD:n seuraaja, jotka ovat tuplaytimineen taas hieman eri luokan laitteita.

  1. Galaxy ässässä on power sgx540( muistanko numeron oikein?) joka on ihan eri luokkaa verrattuna Adrenon nuhapumppuihin.

  2. GPU on sama kuin Nexus Onessa, Galaxy Sssä tehokkaampi PowerVR SGX540..

 2. Aika komian näköne vehje,jos tulee suomee nii hankintaan menee!

 3. Suunnattu marginaaliselle ikäluokalle 13-19-vuotiaat!

 4. ZTE Bladessa oli joitain bugeja softan ja hardwaren osalta (mm. wlanin toimivuus), joten lienee paikallaan odotella rauhassa käyttökokemuksia ja tietoja mahdollisista ongelmista. Hinta toki ratkaisee paljon myös tämän mallin kanssa.

 5. onneksi kiinanpoika ei lähtenyt kopioimaan nokian silitysrautamalleja. muotoilu näyttää todella hyvältä. uskon, että seuraava lippulaivamalli tulee kilpailemaan myös ominaisuuksiltaan sampan ja applen kanssa.

  t. osakkeenomistaja

 6. Alkaa Androind-luuritkin tulemaan mielenkiintoisiksi kun Qt:stä on saatu aikaiseksi Alpha-versio Androidille. Nykyjään kaiketi Androidin ohjelmointi-ympäristö 3. osapuolille on surkealla tasolla (Eclipse-pohjainen). Tosin en tunne tämän hetken tilannetta työkalujen suhteen.

  Mutta jos Qt:n myötä Androidille on saatavilla C/C++ (POSIX) ohjelmointi-ympäristö, niin aivan varmasti minun kohdalta saa jäädä Windows Phone ciisarppeineen omaan arvoonsa. Tuollaiset 250€ olen valmis softankehittelyluuriin sijoittamaan, mutta en nyt sentään 500+ € sijoita minkään valmistajan luuriin.

  Onkos tietoo mikä yhteisö tai yhteisöt ovat kehittämässä Qt:tä Androidille?

Kommentointi on suljettu!