Nexus One sai vihdoin Gingerbreadin

Ensimmäinen Google-puhelin Nexus One on vihdoin saanut päivityksen uuteen Android Gingerbreadiin, tarkalleen ottaen 2.3.3-versioon. Päivitystä jaetaan puhelinten omistajille verkon yli ja Googlen mukaan sen leviäminen jokaiseen maailman kolkkaan saattaa kestää parisen viikkoa. Samalla yhtiö ilmoittaa Android 2.3.3 -alustaversion saapuneen myös Nexus S -puhelimille.

Gingerbreadin tärkeimpiä uudistuksia ovat viilatumpi visuaalinen ilme, paremmat leikepöytäominaisuudet, NFC-tuki ja kehittyneempi virranhallinta. Samalla se parantaa käyttöjärjestelmän pelisuorituskykyä ja lisää tuen gyroskoopille, jolle löytyy käyttöä erityisesti pelaamisen saralla. Osa uudistuksista ei tietenkään kosketa Nexus Onea, sillä tarvittavat rautaominaisuudet puuttuvat.

Itse Android 2.3.3 -päivitys sisältää parannuksen NFC-toimintoon. Sen myötä tiedon lukemisen lisäksi puhelin voi lähettää informaatiota muihin ominaisuudella varustettuihin laitteisiin ja tageihin. Päivitys listii myös bugeja sieltä täältä sekä korjaa joitakin Nexus S -puhelimia vaivanneet sattumanvaraiset uudelleenkäynnistymiset.

Lähde: Engadget

2 kommenttia

  1. 2.2.3? Eikös 2.2.x ole Froyo ja 2.3.x vasta Gingerbread…?

    1. Näin tietenkin. 🙂 Numerot menivät sekaisin.

Kommentointi on suljettu!