Nokian MeeGo-laite varmistumassa puhelimeksi, N950?

Microsoft-diilin myötä kotimainen Nokia on toistuvasti todennut työstävänsä edelleen MeeGo-pohjaista laitetta, joka nähdään markkinoilla vuoden 2011 aikana. Yhtiö ei ole kuitenkaan sanallakaan kertonut onko kyseessä puhelin vai esimerkiksi tabletti, jolla valmistaja loikkaisi uudelle markkinasegmentille.

Viime viikolla järjestetyssä Nokia Developer Day -tapahtumassa suomalaisvalmistajan teknologiajohtaja Rich Green kuitenkin käytännössä vahvisti MeeGo-laitteen olevan puhelin. Se tulee monelle varmastikin helpotuksena, sillä ainakin ennen Windows Phone 7 -ilmoitusta MeeGo-puhelimeen ladattiin paljon odotuksia. Sille löytynee paljon innokkaita ostajia ainakin niin sanottujen harrastajien keskuudesta.

Green viittaa puheessaan laitteeseen nimellä N950 ja kertoo sen olevan N900-mallin seuraaja. Greenin mukaan laitteen eteen on tehty paljon töitä. Luvassa on mielenkiintoisia käyttöliittymäratkaisuja, jonka ohella Green kehuu rautapuolta elegantiksi. Puhelimen ominaisuudet ja rakenne pysyvät jatkossakin kysymysmerkkeinä. Greenin mainitsemaan mallimerkintään kannattaa myös suhtautua varauksella, sillä se saattaa olla vain kuvainnollinen viittaus tulevaan laitteeseen.

Lähde: SlashGear

3 kommenttia

  1. Toivottavasti tuleva Meego puhelin on hyvä ja se myy paljon, niin jatkoakin lienee odotettavissa. Inhaan Windowsiin en koske tikullakaan.

  2. Joo. Se, että winkkaria ei tulis ainakaan pää käyttikseksi vaatii kyllä kuluttajilta kiinnostusta sekä medialta todella lämpimän vastaanoton. Eikä muutama kymmenen miljoonaa myytyä laitetta parin kolmen ensimmäisen kuukauden aikanakaan pahaa tekisi 😛

  3. Vaikka windows pysyisikin ensisijaisena järjestelmänä niin on imagon kannalta todella tärkeää tarjota kuluttajille vaihtoehtoja. En kylläkään ihmettelisi yhtään, jos Meegoa menisi kaupaksi enemmän, kuin wptä. Pallo on nyt Nokialla, kuinka paljon he haluavat sitä myydä. Itsellä jäi n900 hyllyyn ainoastaan ääniohjaavan navigoinnin puuttumisen takia. Jos puhelimeen saadaan se ja vielä hinta olisi 500 kieppeillä niin käyn hakemassa omani. Jos tuo jää viimeiseksi Meego malliksi, on se kyllä oman oksan sahaamista!

Kommentointi on suljettu!