Samsung Galaxy S II sisältää markkinoiden ensimmäisen MHL-liitännän

Korealaisen Samsungin toukokuussa Suomeen rantautuva Galaxy S II on markkinoiden ensimmäinen puhelin MHL-liitännällä. Se tunnetaan myös nimellä Mobile High-definition Link ja sen esitteli markkinoille Nokiasta, Samsungista, Toshibasta, Sonysta ja Silicon Imagesta muodostuva yhteenliittouma vuonna 2008.

MHL-standardin ideana on luoda mobiililaitteille optimoitu liitäntä videomateriaalin siirtämistä varten. Se tukee muun muassa pakkaamatonta 1080p-videokuvaa ja pakkaamatonta kahdeksankanavaista ääntä. Lisäksi se mahdollistaa videokuvan lähettämisen ja laitteen lataamisen samanaikaisesti. Näin MHL-tuella varustettu televisio kykenee lataamaan puhelimen akkua, kun laitteesta lähetetään teräväpiirtokuvaa televisioon.

Samsung Galaxy S II:ssa MHL-tuki on toteutettu micro-USB-liittimen yhteyteen. Johdolla, joka sisältää micro-USB- ja HDMI-päät, puhelin voidaan liittää televisioon. Valitettavasti lataaminen yhdessä kuvan lähettämisen kanssa ei nykyisillä televisioilla onnistu, sillä ensimmäiset MHL-tuelliset mallit saapuvat markkinoille vasta kuluvan vuoden aikana.

Lisää MHL-tietoutta on kuultavissa juttumme loppuun liitetyllä videolla.

Lähde: Engadget

6 kommenttia

  1. Voisi vielä mainita MHL-liitännän tuovan mukanaan puhelimen valikoiden selaamisen television omalla kaukosäätimellä, mielestäni hienoin ominaisuus kyseisessä liitännässä.

  2. Ja toki tuo lataaminen on mahdollista adapterin kautta (esiteltynä yllä olevassa videossa), joka mahdollisesti saattaa tulla mukaan jo Galaxy S II paketissa (huhu kertoo näin…tosin huhu on huhu) 🙂

  3. Hmmm tuntuu jotenkin turhalta keksinnöltä.
    Kyllähän uusimmat HDMI versiot mahdollistavat myös kaksisuuntaisen liikenteen. Ainoa plussa tuossa on lataus mahdollisuus, mutta sen takia nyt taas kehitetty uusi liitin standardi. Enemmän haittaa kuin hyötöyä, taas lisää erikoiskaapeleita ja adaptereita.

    1. väärin…mahdollistaa vähemmän liitäntöjä luuriin –> enemmän tilaa keksi uutta 😀

    2. Unohdit MHL:n yhden erittäin tärkeän hyödyn… sen, että se yhdistää HDMI:n ja Micro-usb:n! Se on tärkeää siinä mielessä, että erilliset liittimet vaativat aina oman tilansa, näin saadaan siis pidettyä puhelimen kokoakin pienempänä. Ei siis tarvita enää erillistä rööriä micros-usb:lle ja HDMI:lle. Ja kun tämä toimii myös tavallisten HDMI-liittimellisten telkkareidenkin kanssa, jos ei lataamista välttämättä vaadi (silloin ei tosin voi kaukosäädintäkään käyttää).

  4. No se. Onhan aina parempi että tullaan toimeen vähemmällä liitinpaikoilla. Eniten kuitenkin helpottaa kännykän valmistajia ja niiden suunnittelua, käyttäjille edelleen ainoa todellinen etu on lataus mahdollisuus.

Kommentointi on suljettu!