Viides beta-versio vakauttaa ja nopeuttaa Mozillan Firefox 4 -mobiiliselainta

Ohjelmistotalo Mozilla on julkaissut Firefox 4 -mobiiliselaimestaan viidennen beta-version, joka on tuttuun tapaan saatavilla Android– ja Maemo-laitteille. Julkaisussa on keskitytty eritoten käyttönopeuden ja -vakauden kehittämiseen.

Mozillan mukaan uuden version myötä käyttäjät huomaavat selkeää nopeutumista sivujen rullaamisessa ja zoomaamisessa. Samalla selaimen käynnistysaikaa on kyetty painamaan alas ja JavaScript-suorituskykyä nostamaan ylös. Lisäksi mukana on merkittäviä parannuksia vakauteen.

Mozillan mobiiliselain on kehittynyt huomattavasti vuoden 2010 lokakuusta, jolloin Fifefox 4:n ensimmäinen beta tuotiin käyttäjien testattavaksi. Pikaisen testauksen perusteella sen käyttönopeus alkaa olla jo hyvällä tasolla, joten selaimen kokeilemista omalla puhelimella voi ehdottomasti suositella. Selaimen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa älykkäät eletoiminnot, välilehdet, lisäosat ja nipistyszoomaus.

Lähde: Mozilla

3 kommenttia

  1. Kokeiltu on ja hyvin toimii. Rutkasti parannusta edelliseen versioon, mutta tietääkö joku miten android tuliketulla saa tuon flashin pelittämään? Jos flashin saa toimimaan, niin sitten on varmasti ihan huippu selain eikä ainakaan kalpene vakio selaimille.

    1. niin ja lisäosat kuten addblockplus ja javascript block ei toimi vielä tässäkään versiossa.

  2. Eipä kyllä vakuuta. Mulla ei tuo suostu lataamaan muuta kuin ensimmäisen sivun. Siis jos menen esim. hs.fi, niin se latautuu ihan hyvin, mutta sitten jos vaikka klikkaan jotain linkkiä, se ei enää avaudukaan. Lataa kyllä sivua jonkin aikaa, mutta lopputulos on aina tyhjä sivu. Joskus jopa näkyy se ladattu sivu, mutta kun lataus loppuu, kaikki sivun sisältö häviää. Sivun päivitys ei auta, eikä lataa muitakaan sivustoja esim. osoitepalkkiin kirjoitettua sivua. Käynnistyykin äärimmäisen hitaasti.

Kommentointi on suljettu!