Apple esitteli iPad 2:n – ohuempi kuin iPhone 4

Elektroniikkavalmistaja Apple esitteli tänään odotetusti toisen sukupolven tablettinsa, joka tunnetaan nimellä iPad 2. Se saapuu markkinoille mustana ja valkoisena sekä 3G:llä tai pelkällä WiFi:llä varustettuna. Tabletti rantautuu Amerikkaan 11. maaliskuuta, jonka jälkeen 25. maaliskuuta se levittäytyy 26 uuteen maahan mukaan luettuna Suomi.

Toisen sukupolven iPadin sisällä jyrrää uusi A5-piirisarja, joka sisältää tuplaydinsuorittimen. Se tarjoaa kaksi kertaa edeltäjäänsä enemmän laskentatehoa ja peräti yhdeksänkertaisen grafiikkasuorituskyvyn A4:ään verrattaessa. Virrankulutuksen kehutaan kuitenkin säilyneen edeltäjänsä tasolla.

Ulkoisesti laite muistuttaa hyvin paljon alkuperäismallia, vaikkakin muutoksia on tehty. Se on 33 prosenttia ensimmäistä sukupolvea ohuempi ja huomattavasti sitä kevyempi. Laitteen ohuudesta kertoo se, että 8,8 millimetriä paksulla olemuksellaan se on jopa iPhone 4:ää (9,3 millimetriä) hoikempi.

Apple iPad 2:n parannuksiin kuuluvat myös kamerat videopuheluita ja kuvaamista varten, gyroskooppi ja mahdollisuus tuottaa 1080p-tason videokuvaa esimerkiksi televisioihin erillisellä HDMI-kaapelilla. Toiminta-aikaa uutuudelle luvataan kymmenen tunnin verran.

Kosketusnäyttö on edelleen kooltaan 9,7 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1024 x 768 pikseliä. Mukana ovat niin ikään Bluetooth 2.1, A-GPS  ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Hinnat säilyvät tutulla tasolla. WiFi-mallien hinnat ovat 499 (16 GB), 599 (32 GB) ja 699 (64 GB) dollaria. Liikkuvaan käyttöön paremmin soveltuvien 3G-mallien hinnat ovat vastaavasti 629 (16 GB), 729 (32 GB) ja 829 (64 GB) dollaria.

15 kommenttia

 1. Apple teki sen taas, veti aika nopeasti kilpailijat takaisin maanpinnalle. Aika ikävä juttu kilpailijoiden kannalta, että tässä kuussa myyntiin. Voipi olla aika hankala muiden myydä omia tabeja.

  On kyllä käsittämättömän ohut laite.

  Tämä tulee myymään taas hirveitä määriä.

  Kuten Steve keynotessa näpäytti kilpailijoita, että onko tämä kopioiden vuosi, mutta tokaisi lopuksi kuitenkin, että eiköhän tämä ole iPad 2 vuosi 🙂

 2. Kokonaisuutena erinomainen päivitys, mutta erot ensimmäiseen versioon ovat sen verran vähäisiä, että jatkan nykyisellä versiolla ja odotan seuraavaa päivitystä.

  Olennaisin ero kilpailijoihin nähden on kuitenkin sovellustarjonta: App Storesta löytyy jo yli 65000 sovellusta iPadille. Toinen merkittävä etu on alustan kypsyminen, sillä iOS 4.2 korjasi olennaisimmat puutteet. Googlen Honeycombilla on siis vielä paljon kirittävää.

  Olisin kuitenkin toivonut, että Apple olisi tuonut puhelimen tähän versioon, niin iPadia olisi voinut käyttää myös konferenssipuhelimena. Lisäksi iOS 4.3:n hot spot-ominaisuus tulee vain iPhone 4:een.

  1. Todellisuudessa 4G-verkkoja on vielä sen verran vähän käytössä, että 4G-tuen puute tuskin on mikään olennainen ongelma. Sen sijaan spekseillä ratsastaville suunsoittajille kyseessä lienee maailmanloppu.

   Tuon suunsoiton näytön resoluutiosta voi jättää omaan arvoonsa, sillä kaikissa kilpailijoissa on myös vastaavat resoluutiot. Mikään valmistaja ei tarjoa mitään, jonka resoluutio olisi lähelläkään ns. retina-näyttöä.

   1. Itsekään en ymmärrä alkuunkaan tuota resoluutio-marinaa. Minusta se nykyresoluutio on ihan riittävä. Onhan se iPhonen retina-näyttö hieno, mutta en esim. tietokoneeseenkaan kaipaa niin tarkkaa näyttöä. Sama pätee minusta iPadiinkin, sitä kuitenkin katsotaan aina vähän kaumpaa kuin kännykkää, joten niin tarkalla näytöllä ei loppupeleissä tee mitään, joten tällä hetkellä se on vaan turha lisäkustannus. Sama koskee 4G:tä, turhaan vaan veisi tilaa. USA on 4G:ssä monin paikoin muita edellä, eikä sielläkään ole vielä kunnon 4G peittoa edes isoimmissa kaupungeissa, joten what’s the point. Edes Motorola Xoomissa ei ole LTE-piiriä vielä, sen saa vasta myöhemmin ja pitää vielä käyttää puhelin ”huollossa”, jossa se asennetaan.

 3. upea laite, onnittelut!
  taas kerran tuote, jossa kuluttajan toiveet toteutunevat ja käyttökokemus on varmasti sen mukainen.
  apple tuotteissa kokonaisuus on huomioitu esimerkillisesti. laitteiden muotoiluun on käytetty huippuammattilaisia. tuotteet ovat ilo silmälle. laitteet toimivat synergiassa keskenään. ne ovat erittäin luotettavia ja helppokäyttöisiä.
  ei tarvitse olla ennustaja, että tästä tulee vuoden 2011 myyntimenestys.

  t. osakkeenomistaja

 4. iPadia voi tosiaan sanoa menestystuotteeksi. 15 miljoonaa laitetta alle vuodessa on ihan hyvä saavutus. Itseäni eniten hämmästyttää se, että lääkärit ovat ottaneet USA:ssa iPadin käyttöön ensimmäisten joukossa. Terveydenhuolto tuntuu yleensä tulevan kaikessa teknisessä vähän jälkijunassa.

 5. Toisaaltahan Applen on turha uudistaa iPadia liikaa, sillä heillähän on 90% tablettimarkkinoista. Miksi siis tehdä muita kuin pinnallisia muutoksia? Eiköhän Apple tuo kovempia speksejä laitteisiinsa jahka kokee että tablettimarkkinoilla on edes jonkinlaista kilpailua. 😛 Jännä ettei kenelläkään ole vieläkään varteenotettavaa, tavallisenkin käyttäjän ostettavissa olevaa laitetta!

  Samalla Applehan on hyvin varautuneesti specsi sodissa mukana. Kaikkia laitteita mainostetaan sen perusteella, mitä Applen aikasempi laite on ollut. Suurista teknologisista harppauksista Applea ei tunneta, vaan teknologian avulla toteutetusta korkeasta käyttäjäkokemuksen laadusta.

  1. Ja Applen markkinakoneiston mukaan siis toi 90%? Ei kyllä mitenkään pidä paikkaansa, valtaosa kyllä, mutta ei läheskään noin paljoa…

   1. Valmistajat tulkitsevat lukuja aivan miten huvittaa. Esimerkiksi älypuhelinten tapauksessa Apple käyttää liikevaihtoa ja Nokia kappalemääriä, koska kumpikin on omalla tavallaan ”suurin mobiiliyritys”.

 6. Muuten kiva laite, mutta IMO tabletin pitäis olla vapaa tietokoneesta. Eli että käyttöönotto yms. ei vaadi tietokoneeseen liittämistä. Muutenkin HP:n TouchPad kiinnostaa enemmän, toivottavasti tulee Suomeen.

  1. En usko, että yksikään tabletti tulee koskaan olemaan täysin vapaa tietokoneesta. Vai miten meinasit esim. saada musiikit yms. tablettiin. Saahan niitä kai jotenkin wlanin yli siirreltyä, mutta kätevintä silti lienee käyttää USB:tä.

   1. Mitenkäs olisi ulkoisen kiintolevyn tai usb-tikun kiinnittäminen tablettiin? Ei onnistu ilmeisesti ainakaan kovin helposti Applen vehkeiden kanssa, mutta muiden valmistajien vehkeiden kanssa kyllä. Eikä vaadi tietokonetta avuksi jos musiikki on jo ulkoisella levyllä.

   2. Onko noita USB-portteja noissa Android-tableteissakaan?

Kommentointi on suljettu!