Apple toimittanut markkinoille 100 miljoonaa iPhonea

Tästä se kaikki alkoi. Alkuperäinen iPhone.

Amerikkalainen Apple ilmoitti tänään pääjohtaja Steve Jobsin säestämänä toimittaneensa markkinoille jo yli 100 miljoonaa iPhone-puhelinta. Sitä voidaan pitää merkittävänä rajapyykkinä vuoden 2007 heinäkuussa myyntiin saapuneelle puhelimelle, jonka merkittävimpiin innovaatioihin kuului helppokäyttöinen kosketusnäyttöön pohjautuva käyttöliittymä. Se on edelleen laitteen merkittävin myyntivaltti.

Vuosien aikana Apple on esitellyt markkinoille kaikkiaan neljä puhelinmallia: iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS ja iPhone 4. Eri sukupolvien välisiä eroja on usein kritisoitu liian pieniksi, mutta kaikesta huolimatta Apple on aina onnistunut houkuttelemaan kuluttajia niiden ympärille edellistä generaatiota paremmin.

Viidennen sukupolven iPhonen odotetaan saapuvan markkinoille ensi kesänä. Sen keskeisimpiin parannuksiin arvellaan kuuluvan NFC-teknologia, jonka soveltamiseen Applella uskotaan olevan mielenkiintoisia ratkaisuja.