Nokia jatkaa panostusta kehittyville markkinoille

Nokia C2-01 on edullinen Series 40 -puhelin.

Suuren strategiamuutoksen myötä keskustelu Nokian tulevaisuudesta on painottunut vahvasti Windows Phone 7:ään ja tuleviin älypuhelimiin. Se ei ole tietenkään yllätys, sillä onnistuneilla huippumalleilla luodaan markkinoille hypeä ja näkyvyyttä, jotka auttavat hyvien myyntilukemien saavuttamisessa. Nyt Nokia kuitenkin muistuttaa, että sen strategiassa on myös toinen tärkeä pilari, joka on edullisemman hintaluokan Series 40 -puhelimet.

Suomalaisvalmistajan viralliseen Conversations-blogiin on ilmestynyt video, jossa Nokian Mobile Phones -yksikön johtaja Mary McDowell kertoo edullisiin kännyköihin liittyvästä strategiasta. McDowellin mukaan kuluttajien odotukset kehittyvillä markkinoilla ovat suuret, joten on tärkeää kyetä tuomaan kalliimmista laitteista tuttuja ominaisuuksia alle sadan euron hintaluokkaan. Lisäksi palvelut kuten navigointi, viihde ja viestittely ovat keskeisessä roolissa.

McDowell kertoo Nokian tutkivan parhaillaan Proxy-pohjaista verkkoselainteknologiaa. Sen ideana on tehdä verkon hyödyntämisestä mahdollisimman edullista ja helppoa.

Kehittäjien näkökulmasta Nokian edulliset Series 40 -puhelimet tarjoavat maailman levinneimmän mobiilialustan. Kehitys tulee jatkossakin tukeutumaan Javaan. Laitteiden Java-toimintoja pyritään laajentamaan, jonka lisäksi tarjolla on erillisiä kehitystyökaluja, joilla voidaan hyödyntää muun muassa Touch & Type -luurien erityisominaisuuksia.

Lähde: Nokia Conversations

2 kommenttia

  1. Eiköhän S40 luureilla soita Suomessakin ihan hyvin.
    ”Tartte olla mikkään kehittyvää maa” joissa noita
    luureja käytetään.

Kommentointi on suljettu!